درمان تایم
درمان تایم
سندروم درد میوفاشیال

سندروم درد میوفاشیال شانه , تشخیص میوفاشیال و راه های درمان آن

سندروم درد میوفاشیال شانه , تشخیص میوفاشیال و راه های درمان آن : در این بیماری از شایعترین محل های اولیه درد ،پشت کتف بیمار می باشد در این شرایط یک یا چند نقطه دردناک و حساس در پشت کتف (اغلب در بالای زاویه داخلی کتف ) قرار گرفته است.در مراحل اولیه بیماری درد در همین محل حس می شود و سپس به تدریج با پیشرفت بیماری ،درد به پشت و یا بغل گردن ،پشت قفسه سینه ،جلوی قفسه سینه در همان سمت و از همه مهمتر به شانه ،بازو و حتی به انگشتان دست هم می رسد.در برخی مواقع بیمار هم زمان با این درد احساس ضعف در عضلات اطراف شانه و بازوی خود نیز دارد .و همچنین در برخی مواقع بیمار در دست و به خصوص انگشت کوچک و انگشت حلقه احساس گزگز ،سوزش وحتی کم حسی نیز دارد.

سندروم درد میوفاشیال

در مراحل اولیه بیماری، بیمار ممکن است که با فشار دادن وکوبیدن وضربه زدن روی نقطه دردناک ،حس خوش آیندی پیدا کرده و درد بیمار کاهش پیدا کند.در این بیماری احتمال بسیار کمی وجود دارد که بیمار درد بسیار شدیدی داشته باشد ،به گونه ای که مجبور شود به اورژانس مراجعه کند.

احتمال زیادی وجود دارد که پزشکان این بیماری را با بیماری های قلبی و یا گردن ،به ویژه بیماری دیسک گردن اشتباه بگیرند.لذا باید پزشک سعی کند که با گرفتن شرح حال کامل از بیمار و معاینه دقیق او ،تشخیص درستی در مورد این بیماری بدهد.

مراجعه به پزشک متخصص ارتوپد : فوق تخصص ارتوپد شانه

دلیل بیماری سندروم درد میوفاشیال :

این بیماری اغلب در میان افراد میانسال بروز می کند و دلیل ایجاد آن نیز اغلب یک عامل نمی باشد بلکه عوامل مختلفی دست به دست هم داده و سبب بروز این بیماری می شوند.

در اکثر مواقع بیمارانی که دچار این بیماری می باشند ؛افرادی هستند که به مدت طولانی با دستان خود مشغول یک کار تکراری بوده اند ،افرادی که به مدت زیادی مینشینند و می نویسند و یا تایپ می کنند ،افرادی که به مدت طولانی به حالت کج می نشینند و یا دست خود را در یک حالت نامناسب قرار می دهند ،مانند رانندگان کامیون وتریلی و…و یا جراحان و دندانپزشکان و ورزشکاران و…این افراد بشتر احتمال دارد که دچار این بیماری شوند.

نحوه تشخیص بیماری

پزشک متخصص می تواند این بیماری را با گرفتن شرح حال دقیق از بیمار و هین طور معاینه وی تشخیص دهد و لازم نیست که از بیمار رادیوگرافی ،MRI و نوار عصب و … به عمل آورده شود.به غیر از مواردی که هم زمان به دیگر بیماری های شانه و یا گردن هم پزشک شک کند که در این شرایط از این روش ها برای تشخیص آنها استفاده خواهد شد.

نحوه درمان

  • فیزیوتراپی
  • اصلاح وضعیت بدن و شانه ها
  • دارودرمانی : برای درمان این بیماری داروهای ضد افسرگی ،ضد التهاب (مسکن ها ) شل کننده های عضلانی و…می تواند مفید واقع شوند.
  • تزریق موضعی : در تزریق موضعی اغلب یک کورتون(کورتن) که دارای اصرات دراز مدتی را دارد،را به کار می برند و در ضمن مقداری هم ماده بی حسی برای کم کردن درد ناشی از تزریق به آن اضافه می کنند.و همچنین برای افزایش حجم و گسترش بیشتر به بافت های اطراف ،مقداری آب مقطر به آن اضافه می شود.
  • عمل جراحی : در حالت کلی این لازم نیست که این بیماری جراحی شود ولی در صورتی که در اثر آن اختلالاتی در شانه (مانند آسیب تاندون روتاتورکاف) ،یا گردن (مانند بیرون زدگی دیسک گردن )و…ایجاد گردد ،وبرای درمان آن بیماری ها نیاز به عمل جراحی باشد ،در این شرایط پزشک جراحی را برای بیمار پیشنهاد خواهد کرد.در برخی از موارد خود استخوان کتف نوعی دارای بد شکلی می باشد و یا به گونه ای ناناسب قرار گرفته است که هنگام حرکت و چرخش به دنده های زیر خودش گیر می نماید.در این شرایط اگر به وسیله درمان های غیر جراحی درمان نگردد باید جراحی برای بیمار انجام شود تا بهبود پیدا کند.
اشتراک گذاری

مطالب مرتبط