درمان تایم
درمان تایم
فیزیوتراپی شانه

فیزیوتراپی شانه , هزینه فیزیوتراپی درد شانه

دستگاه فیزیوتراپی شانه

همانگونه که می دانید از جمله ی متحرک ترین مفاصل بدن ما انسان ها ،شانه می باشد که بیماری ها و مشکلات زیادی امکان دارد که سبب ایجاد اختلال در شانه شوند ،که از جمله درمان های مفید برای اختلالات شانه ،فیزیوتراپی شانه می باشد.برای فیزیوتراپی شانه دستگاه های زیادی طراحی شده اند که می توانند سبب بهبود وضعیت شانه فرد شوند.که می توان از این دستگاه ها به دستگاه های تحریک الکتریکی با هدف کاهش درد و التهاب و دستگاه اولتراسوند جهت کاهش التهاب و افزایش جریان خون در ناحیه شانه مورد استفاده قرار می گیرد، اشاره نمود.

از دستگاه لیزر هم در مراحل مختلف آسیب با هدف کاهش التهاب و افزایش جریان خون و بهبود بازسازی بافت استفاده می گرددویک دستگاه دیگر cpm شانه است که به افزایش دامنه غیر فعال مفصل شانه کمک می نماید به عنوان مثال برای کسانی که جدیدا عمل جراحی شانه انجام داده اند این دستگاه مورد استفاده قرار می گیرد .از یک سری دستگاه های دیگر هم در فیزیوتراپی شانه استفاده می شود که از جمله ی آن ها می توان به دستگاه مگنت که برای افزایش جریان خون و دستگاه دیاترمی برای کاهش التهاب و دستگاه شاک ویو برای برطرف کردن گرفتگی عضلات استفاده می شود ،اشاره کرد.

فیزیوتراپی شانه

چگونگی فیزیوتراپی شانه

در واقع فیزیوتراپی شانه مجموعه ای از اقدامات جهت کاهش درد و تالتهاب ،افزایش دامنه فعال و غیر فعال و افزایش قدرت و استقامت عضلانی است.نخست زمانی که بیمار به کلینیک فیزیوتراپی مراجعه می کند ، فیزیوتراپیست فرد را مورد ارزیابی اولیه قرار داده و سپس با توجه به نوع مشکل فرد که احتمال دارد منشا عصبی ،التهابی و یا مکانیکی داشته باشد ، درمان های مختلفی در برنامه درمانی او قرار می دهد.برای درد های حاد و التهابی نیاز به اقدامات کاهش درد . التهاب مانند دستگاه های تحریک الکتریکی اولتراسوند فلیزر و ماساژهای سطحی است.

درد های مزمن و با منشا مکانیکی هم نیاز به اقدامات ی مانند درمان های دستی برای برطرف کردن گرفتگی های عضلاتی و گیر افتادگی های سطوح مفصلی و هم تمرین درمانی جهت افزایش ثبات و قدرت مفصل شانه دارد.برای درد هایی هم که دارای منشا عصبی هستند بعد از اینکه معاینه دقیق روی ان ها انجام شد درمان اصلی بر روی ناحیه گردن و اعصاب گردنی با هدف کاهش فشار روی عصب انجام می شود.

ورزش فیزیوتراپی شانه

بیشتر بیماران مخصوصا در دوره مزمن درد شانه ،به دلیل ضعف عضلات خود دچار مشکل هستند. بنابراین تمرین درمانی بایست از همان مرحله نخست در برنامه فیزیوتراپی شانه این بیماران قرار داده شود.تمرین درمانی متشکل از ورزش های قدرتی ،ورزش های تحملی ،ورزش های ثباتی و ورزش های کشی است.و از ورزش های استقامتی هم جهت افزایش تحمل و استقامت بافت عضلانی استفاده می گردد بنابراین بیمار در کارهای روزانه مانند کارهای روتین روزانه ،حمام کردن و لباس پوشیدن به مشکل برنمی خورد.

ورزش های قدرتی با هدف بالا بردن قدرت عضله انجام شدخ و تقویت عضلاتی در افراد گوناگون به میزان متفاوتی صورت می گیرد.و از ورزش های ثباتی هم با هدف افزایش ثبات مفصل استفاده می گردد چون مفصل شانه ،مفصلی پرتحرک و بی ثبات می باشد .تمرینات کششی هم به منظور کشش بافت های نرم کوتاه شده ،و بازگردانی بافت به طول طبیعی صورت می گیرد.

فیزیوتراپی شانه درد

متاسفانه در حال حاضر و در جامعه کنونی ما اکثر افراد با هر رده سنی و با هر ردیف شغلی ،از شانه درد رنج می برند وبرای حل مشکل شانه درد خود به کلینیک های فیزیوتراپی مراجعه می نمایند .فیزیوتراپی شانه درد متشکل از اقدامات گوناگونی برای کاهش درد و التهاب و افزایش قدرت و استقامت عضلانی و همین طور استفاده از درمان های دستی برای برطرف کردن گرفتگی های عضلانی و همین طور کاهش ادم و اتهاب در بافت است.در برخی موارد درد شنه بسیار حاد می باشد که دلیل ایجاد آن می تواند ضربه ،زمین خوردگی و کشیدگی و پارگی تاندون های مفصل شانه باشد.

چنانکه درد شانه فرد بیشتر از سه ماه به طول بیانجامد به حالت مزمن در آمده و در مراحل بالاتر موجب محدود شدن دامنه حرکتی و ضعف شدید عضلات اطراف شانه می گردد.لذا فیزیوتراپی زود هنگام و به موقع شانه در مراحل نخست سبب ممانعت از مشکلات ثانویه خواهد شد.

آموزش فیزیوتراپی شانه

لازم به ذکر است که در فیزیوتراپی شانه بسته به نوع اختلال ،درمان های متفاوتی برای بیماران مختلف در نظر می گیرند.در اغلب موارد فرآیند فیزیوتراپی شانه طولانی مدت می باشد و بیمار بایست تا زمان بهبودی کامل به کلینیک فیزیوتراپی مراجعه داشته باشد.در روز های نخست مراجعه فرد یک سری ماساژهای سطحی که جهت کاهش التهاب و ورم مورد استفاده قرار می گیرد به بیمار آموزش داده می شود تا فرد در خانه خود بتواند آن ها را به تنهایی انجام دهد .

آموزش حمام متضاد با هدف کاهش التهاب و آموزش پوزیشن های گوناگون خوابیدن ،نشستن و فعالیت به بیمار داده می شود.در ضمن از جمله مواردی که بایست توسط فیزیوتراپیست انجام شود ،شرح کامل برنامه درمانی بیمار پس از عمل جراحی و چگونگی پیشرفت برنامه می باشد.در این هنگام با توجه به سطح پیشرفت بیمار ،تمرینات به شکل پیشرونده به فرد آموزش داده می شود و بیمار حتما باید تمرینات را در منزل انجام دهد.

تکنیک فیزیوتراپی شانه

در مورد فیزیوتراپی این عضو از بدن باید بگوییم که فیزیوتراپی شانه متشکل از دو مرحله می باشد مرحله اول مرحله ی ارزیابی و مرحله ی دوم مرحله درمان می باشد.در مرحله نخست پزشک متخصص ارتوپد یک جلسه را با بیمار برگزار کرده و در طی آن جلسه با بیمار در مورد نوع و چگونگی به وجود آمدن اختلال شانه ،سابقه ی قبلی شکستگی و عمل جراحی شانه و بیماری های همراه صحبت می کند و بعد آزمایش های تشخیصی با هدف شناخت علمی آسیب شانه ،صورت می پذیرد.

در برخی از موارد بیماران پس از عمل جراحی ارتروسکوپی یا آرتروپلاستی شانه برای فیزیوتراپی به کلینیک فیزیوتراپی مراجعه می نمایند در این شرایط فیزیوتراپیست وظیفه دارد که همه مراحل عمل و توانبخشی پس از عمل را برای بیمار توضیح دهد و درمان را بر اساس نظر پزشک ادامه دهد.سپس بسته به مشکل شانه بیمار ،درمان درست برای آن شروع می گردد که به منظور کاهش درد و التهاب ،افزایش دامنه فعال و غیر فعال شانه ،افزایش ثبات ،قدرت و استقامت در مفصل شانه انجام می شود.

هزینه فیزیوتراپی شانه

فیزیوتراپی شانه دارای چه عوارضی می باشد؟

همان طور که می شود فهمید در حالت کلی باید گفت که فیزیوتراپی یک نوع درمان غیر تهاجمی می باشد که در فرآیند توانبخشی آسیب دارای حداقل عوارض برای بیماران می باشد.در فیزیوتراپی شانه ، به ویژه پس از عمل آرتروسکوپی شانه ،چنانچه همه احتیاطات مورد نیاز انجام پذیرد ؛بیمار عوارضی را تجربه نخواهد نمود.فقط در برخی مواقع احتمال دارد کمی حس درد یا کوفتگی بعد از انجام تمرینات شانه ،درمان های دستی یا پس از افزایش دامنه ی حرکتی تجربه نماید که این مسئله کاملا طبیعی می باشد و اثری بر روی روند کلی درمان فیزیوتراپی نخواهد داشت.

بعد از به پایان رسیدن جلسات درمان هم چنانچه فرد به توصیه های فیزیوتراپیست عمل نموده و تمرینات روزانه خود را ادامه دهد ،در طی گذشت زمان مجددا دچار مشکل ضعف و بازگشت مشکل شانه نخواهد شد.در افرادی که دچار اختلالات مزمن شانه می باشند جهت اطمینان از تثبیت وضعیت شانه ،باید 10 جلسه فیزیوتراپی در سال انجام دهند.

فیزیوتراپی شانه در منزل

در حقیقت فیزیوتراپی در منزل برای همه افرادی که مسن بوده و استراحت کامل طولانی داشته اند و یا جدیدا تحت عمل جراحی سخت شانه قرار گرفته اند ،ضروری می باشد.فیزیوتراپی شانه را باید در همان مراحل نخست پس از عمل جراحی آغاز نمود تا فرد در طی زمان مشخص شده به سطح رضایت بخش دست پیدا کند.فیزیوتراپی در منزل متشکل از ارزیابی اولیه جهت شناخت مشکل و مشخص کردن سطح سلامت فرد می باشد و درمان هم متشکل از تحریم الکتریکی ماساژه ای سطحی و عمقی جهت برطرف کردن التهاب و رفع گرفتگی های عضلانی است.

سپس بسته به نحوه پیشرفت بیمار ،تمرینات ساده و قابل انجام در خانه برای فرد شروع می شود یک نکته هم که در مورد این بیماران وجود دارد این می باشد که در این بیماران بایست به فیزیوتراپی تنفسی هم حتما دقت شود.فیزیوتراپی جهت کسب دامنه حرکتی و افزایش جریان خون و به وجود آوردن تحرک در کسانی که در منزل بستیر می باشند ،ضروری می باشد چون استراحت مطلق در طی زمان سبب از بین رفتن استقلال فرد ر انجام کارهای شخصی او خواهد شد.

تمرینات فیزیوتراپی شانه چپ

چون شانه یک مفصل پر تحرک می باشد ،بنابراین انجام فیزیوتراپی شانه هر دو سمت بدن در زمان بروز اختلال بسیار ضروری است. در مورد توانبخشی شانه چپ ،مواردی مانند کاهش التهاب و ادم با استفاده از ماساژهای سطحی و وضعیت دهی اندام بالاتر از سطح بدن ،انجام اقدامات درمانی با هدف کاهش درد با به کار بردن جریان الکتریکی و دستگاه های لیزر،دیاترمی و مگنت تراپی مانند افزایش دامنه مفصلی فعال و غیر فعال با استفاده از دستگاه Cpm و درمان های دستی از اهمیت زیادی برخوردار می باشد .

مرحله ای بعدی متشکل از تمریناتی می باشد که به منظور افزایش استقامت و قدرت عضلانی و همینطور به وجود آوردن ثبات بیشتر در مفصل شانه چپ صورت می پذیرند.لازم به ذکر است گه تمرینات ثباتی در بیماران از اهمیت زیادی برخوردار است چون مفصل شانه مفصل پر تحرک و بی ثباتی می باشد بنابراین تمرینات ثباتی نخست باید آغاز شده و همراه با اقدامات ضد درد پیشرفت نمایند.

حرکات فیزیوتراپی شانه راست

همان گونه که در فوق نیز اشاره داشتیم شانه پر تحرک ترین مفصل در بدن ما انسان ها می باشد و حرکات بزرگ اندام فوقانی از قسمت مفصل شانه و کتف صورت می پذیرد چون بیشتر افراد جامعه راست دست می باشند بنابراین توان بخشی موثر و بازگرداندن استقلال بیمار دارای اهمیت فوق العاده ای می باشد و از انجایی که اختلال در مفصل شانه در دراز مدت موجب اختلال در وضعیت کلی بدن مانند پاسچر می گردد بنابراین فیزیوتراپی شانه ی سر وقت ،مانع از عوارض احتمالی بعدی خواهد شد.

در توانبخشی شانه راست بسته به وضعیت حاد یا مزمن بودن اختلال درمان مورد نیاز برای کاهش درد کاهش التهاب ایجاد ثبات در مفصل مانند افزایش قدرت و استقامت عضلانی با هدف بالا بردن سطح توانایی بیمار در انجام کارهای شخصی و کارهای روزانه خود و بازگشت به شغل و حالت پیش از به وجود آمدن آسیب صورت می پذیرد.

فیزوتراپی شانه از چه اهمیتی برخوردار است؟

لازم به ذکر است که شانه ما انسان ها دارای نقش بسزایی در انجام فعالیت روزمره می باشد و از انجایی که این مفصل بسیار پر تحرک است ،بنابراین در صورتی که هر گونه مشکلی در آن رخ دهد سبب اختلال در انجام کارهای رزوانه و کاهش استقلال فرد خواهد شد و همین طور از انجایی که این مفصل از ثبات کمتری برخوردار است بنابراین آسیب به ان میتواند بر روی مفاصل اطراف نیز تاثیر بگذارد از جمله افرادبا مشکل شانه دچار اختلال در کمپارتمان های ارنج و مچ شده که سبب می شود عملکرد عضلات تحت تاثیر قرار بگیرد .

لازم به ذکر است که در مشکلات مزمن شانه ،پاسچر بیمار از وضعیت طبیعی خارج شده و بیمار را به گرد شدن شانه و افزایش کایفوز تنه می کشاند.همین مسئله هم سبب آسیب به مفاصل گردن و مفاصل تنه شده و در مراحل بعدی موجب به وجود آمدن التهاب در اعصاب گردنی می گردد.بنابراین فیزیوتراپی شانه دارای اهمیت فوق العاده ای در درمان اختلالات شانه می باشد.

فیزیوتراپی شانه منجمد

در مورد این عارضه باید بگوییم که علل مختلفی می تواند سبب به وجود آمدن شانه منجمد گردد.باید گفت که این اختلال یا به خودی خود و یا بعد از یک بیماری پیشرونده مانند روماتیسم و یا پس از اختلالتی مانند پارگی لابروم و چسبندگی ایجاد می شود.در هر رده ی سنی افراد امکان دارد که دچار این اختلال شوند .لازم به ذکر است که شانه منجمد متشکل از سه بخش می باشد ،بخش اول بخش التهابی می باشد که هنوز دامنه فرد کاهش نیافته است و شکایتی که بیمار دارد درد می باشد .

در این مرحله از بیماری چانچه فیزیوتراپی شانه به موقع ،با هدف کاهش درد و التهاب ،انجام شود ،بیمار درمان خواهد شدولی در در بخش های بعدی شانه به سوی کاهش دامنه حرکتی پیش خواهد رفت و شکایت بلیمار اغلب از محدود شدن حرکات شانه می باشد که این مسئله موجب می شود که فرد در انجام کارهای شخصی و روزمره خود با مشکل مواجه شود که در این مرحله از بیماری هدف از انجام فیزیوتراپی شانه افزایش دامنه حرکتی شانه و افزایش ثبات در مفصل شانه است.بعد از انجام مراحل فیزیوتراپی و همین طور تمریناتی که باید در منزل انجام شوند مشکل بیمار تا اندازه زیادی برطرف خواهد شد.

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط