درمان تایم
درمان تایم
آرتروسکوپی زانو acl

آرتروسکوپی زانو , هزینه عمل آرتروسکوپی زانو acl

 

 

 

آرتروسکوپی زانو acl , هزینه عمل آرتروسکوپی زانو , فوق تخصص جراح آرتروسکوپی زانو  , بهترین جراح آرتروسکوپی زانو در تهران :در این مقاله ما می خواهیم در مورد آرتروسکوپی زانو ، قیمت آرتروسکوپی زانو اقدامات قبل و بعد از جراحی و … توضیحاتی ارائه دهیم و اطلاعاتی در این باره در اختیار شما عزیزان قرار دهیم .

آرتروسکوپی زانو acl

طلاعاتی در مورد آرتروسکوپی زانو acl

چانچه تا به امروز به دلیل درد زانو توسط پزشک مورد معاینه قرار گرفته باشید و یا در صورتی که در پیرامون شما فردی با این شرایط وجود داشته باشد به طور حتم نام آرتروسکوپی به گوش شما خورده است .ما در این مقاله سعی داریم در مورد اینکه آرتروسکوپی چیست و در چه مواردی به کار برده می شود ،اطلاعات بیشتری را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم:

باید بگوییم که در واقع آرتروسکوپی یک درمان جراحی می باشد که طی دهه های پیش رواج پیدا کرده و در حال حاضر متخصصین ارتوپد در موارد مختلفی از آن استفاده می کنند.پزشک با استفاده از این روش می تواند داخل مفصل بیمار را مشاهده کند .در حقیقت Arthro به معنای مفصل و Scopy هم به معنی دیدن می باشد.

در حقیقت یک آرتروسکوپ یک مفصل بین می باشد.مشاهده داخل مفصل به پزشک معالچ این امکان را می دهد که بتواند بیماری ان را تشخیص داده و می تواند با استفاده از آرتروسکوپ اقدام به درمان برخی ازاین بیماری ها بکند.لازم به ذکر است که سالانه در سرتاسر دنیا حدود چهار میلیون آرتروسکوپی زانو برای بیماران صورت می گیرد.

در قدم اول باید بگوییم که کلمه آرتروسکوپی از ترکیب دو کلمه آرترو ( مفصل ) و اسکوپی ( دیدن ) تشکیل شده است و وسیله ای بنام آرتروسکوپ داریم که از لوله فلزی تو خالی تشکیل شده است که در یک طرف آن دوربین بسیار قوی وجود دارد که به ما کمک می کند از طریق وارد کردن آن دوربین به مفصل درون آن را دیده و نوع بیماری و آسیب دیدگی را بررسی کنیم.

عمل آرتروسکوپی زانو

 

 

 

 

 

آرتروسکوپی زانو

در حالت کلی آرتروسکوپی زانو acl یک جراحی است که در آن به بیمار تهاجم کمی می شود و آسیب جراحی کمتر می باشد . آرتروسکوپی بهترین روش برای تشخیص دادن ضایعات داخل مفصل می باشد که مب توان گفت تمام ضایعات داخل زانو را با آرتروسکوپی می توان تشخیص داد و برای درمان آن اقدام کرد .

مراجعه به بهترین ارتوپد در تهران : فوق تخصص ارتوپدی تهران

مفصل زانو

زانو از قسمت های بزرگ و پیچیده بدن می باشد که تشکیل دهنده های آن شامل استخوان های ران ، قسمت فوقانی قوزک شکم و قوزک پا ( زانو ) می باشد و ساختار و ساختار زانو از غضروف مفصلی ، سینوویوم ، منیزوک و رباط ها تشکیل می شود .

عمل جراحی آرتروسکوپی زانو

بطور کلی اگر بخواهیم توضیح بدهیم اینگونه می باشد جراحی آرتروسکوپی زمانی انجام می شود که در ناحیه زانو دو یا سه تا سوراخ ایجاد کنند و با دوربین هایی که بر روی آرتروسکوپ وجود دارد تصاویری از داخل مفصل زانو که به مانتور فرستاده می شود را مشاهده و نوع بیماری و آسیب دیدگی را بررسی می نمایند و برای درمان آن اقدام می کنند. ولی قبل از هر چیزی یک جراح باید زانو را معاینه کرده باشد تا در زمان بعد از بیهوشی این معاینات را در نظر بگیرد .

عمل جراحی آرتروسکوپی زانو

نحوه انجام روش آرتروسکوپی:

در مورد این روش باید بگوییم که در این روش از یک دستگاه استفاده می شود که آرتروسکوپ نام دارد اصلی ترین قسمت یک آرتروسکوپ یک لوله فلزی توخالی می باشد که دارای اندازه ای حدود یک نی می باشد (منظور نی هایی می باشد که برای نوشیدن آب مورد استفاده قرار می گیرند.) در انتهای این لوله فلزی یک دوربین فیلمبرداری بسیار دقیق قرار دارد و در درون لوله تعداد زیادی عدسی قرار گرفته است.

در این روش درمانی نخست پزشک جراح یک شکاف بسیار کوچک چند میلیمتری در جلوی زانوی بیمار ایجاد کرده و سپس از طریق این شکاف لوله را وارد فضای مفصلی زانو می نماید و بعد از وارد شدن لوله تصاویر تهیه شده به وسیله دوربین به یک مانیتور با وضوح بالا انتقال پیدا می کند و پزشک می تواند به خوبی تصاویر داخل زانو را در این مانیتور مشاهده نماید.

و لازم به ذکر است که یک منبع نور پرقدرت از طریق همان لوله نور مورد نیاز و کافی را جهت مشاهده داخل مفصل ایجاد می نماید.به وسیله یک شکاف دیگر در بالای زانو لوله ی باریک دیگری را پزشک جراح وارد زانوی بیمار می کند تا با استفاده از آن مقداری مایعات به داخل زانوی بیمار فرستاده گردد .

پزشک این کار را به این دلیل انجام می دهد که مایع کدر داخل زانو را خارج کرده و یک مایع شفاف و زلال را جایگزین آن نماید تا بتواند داخل زانو را بهتر ببیند و و علت دیگر آن هم ،افزایش حجم داخل مفصل می باشد تا به این طریق اجزای مفصل بیشتر از هم فاصله پیدا کرده و به خوبی دیده شوند و فضا جهت حرکت آرتروسکوپ در مفصل نیز آماده گردد.

استفاده از آرتروسکوپ این امکان را برای پزشک جراح فراهم می سازد که بتواند با استفاده از ان به خوبی داخل زانو را مشاهده نموده و بیماری ها و ضایعات آن را تشخیص دهد .لذا یکی از مهمترین کاربرد های این وسیله ،تشخیص تعدادی از بیماری های زانو می باشد. احتمال دارد که پزشک جراح از طریق شکاف کوچک دیگری در جلوی زانو ابزارهای ویژه ای را به داخل مفصل فرستاده و از طریق آن ها جراحی برخی از ضایعات درون مفصلی را انجام دهد.

این ابزارها دارای تنوع زیادی می باشند.تعدادی از آن ها همانند چاقو جهت بریدن مورد استفاده قرار می گیرند .با استفاده از برخی از آن ها هم که یک سر چزخنده دارند پزشک جراح می تواند قسمت هایی از بافت های داخل زانو را تراش دهد.در ضمن می توان در حین آرتروسکوپی از لیزر نیز استفاده نمود.لذا می توان به این نتیجه دست پیدا کرد که آرتروسکوپی دارای کاربرد درمانی نیز می باشد.

 

 

 

 

 

 

مراحل مختلف درمان با استفاده از آرتروسکوپ :

اغلب درمان آرتروسکوپی به شکل یک جراحی سرپایی می باشد.به این صورت که بیمار را چند ساعت پیش از جراحی در بیمارستان بستری می کنند و سپس بعد از انجام آرتروسکوپی در همان روز او را از بیمارستان مرخص می کنند.

در این جراحی نز مانند سایر جراحی ها بیمار باید به وسیله متخصص بیهوشی ،تحت بیهوشی عمومی یا بیحسی کمری یا به ندرت بیحسی محلی قرار گیرد.لذا بیمار پیش از شروع عمل حداقل باید به مدت 8 ساعت نه غذا مصرف کرده باشد و نه مایعات نوشیده باشد.

این روش درمانی احتمال دارد که نیاز به چیزی حدود نیم تا یک ساعت وقت داشته باشد.تعدادی از مواردی که می توان در آن ها از آرتروسکوپ استفاده نمود در زیر ذکر شده است:

  • برای ترمیم یا خارج نمودن بخشی از منیسک پاره شده
  • برای بازسازی لیگمان صلیبی جلویی ACL که پاره شده است.
  • جهت خارج نمودن قسمت هایی از غضروف مفصلی که دچار آسیب دیدگی شده است.
  • جهت بیرون آوردن تکه های غضروف یا استخوان که در درون مفصل زانو رها می باشند.
  • برای بیرون آوردن بافت سینوویال Synovial tissue که ملتهب و بیمار شده است.

در صورتی که برای عمل ،بیمار را تحت بیهوشی عمومی قرار نداده باشند ،بیمار خود نیز می تواند از طریق مانیتور داخل زانوی خود را مشاهده نماید.و در پایان عمل شکافی ایجاد شده را بخیه زده و پانسمان می کنند.

دوره نقاهت آرتروسکوپی زانو

دوره نقاهت آرتروسکوپی بسیار کم می باشد و در همان روز اول بیمار مرخص می شود و زمان عمل جراحی نیز نیم تا یک ساعت طول می کشد ولی طول زمان جراحی به نوع آسیب دیدگی نیز بستگی دارد و ممکن است بیشتر طول بکشد .

عوارض آرتروسکوپی زانو

آرتروسکوپی یک روش بسیار کم عارضه می باشد فقط تنها موضوعی که وجود دارد این است که باید مواظب عفونت و لخته شدن خون در قسمت ساق پا و تجمع خون در زانو باشیم . بیمار در صورت داشتن درد ، تورم در قسمت ساق پا ، تب و لرز ، قرمزی در اطراف زانو و یا شدت درد بیشتر شود باید به پزشک جراح خود مراجعه کند و حالات خود را برای او توضیح دهد .

مراقبت های بعد از عمل آرتروسکوپی

  • بهتر است زانو چند روز بالاتر از زانو قرار گیرد
  • استفاده از یخ
  • پانسمان منظم
  • چند روز بعد از عمل از عصا استفاده شود
  • زمان رانندگی بستگی به نوع بیماری و نوع ماشین می تواند تا سه هفته هم بعد از عمل طول بکشد
  • استفاده دارو های ضد درد
  • استفاده از دارو های ضد لخته شدن

ورزش های بعد از جراحی آرتروسکوپی زانو

حرکات و نرمش های بعد از عمل ارتروسکوپی زانو روزی دو تا سه مرتبه باید انجام شود که زمان هر مرتبه نیز باید بیست تا سی دقیقه باشد ولی در صورتی که درد و تورم با ورزش کردن زیاد شود باید تا مدتی ورزش و نرمش را قطع کنیم و از باند کشی و بالا بردن زانو استفاده می کنیم .

انواع آسیب های زانو

  • نرمی غضروف
  • ضایعات غضروفی
  • پارگی مینیسک زانو
  • پارگی منیزوک (غضروف بین استخوان زانو)
  • پارگی رباط های صلیبی قدامی یا خلفی
  • شکستگی استخوان زانو
  • سینوویوم متورم
  • حذف کیست بیکر
  • درد زانو

 

 

 

 

 

 

 

انواع روشهای درمان آسیب های غضروف زانو

برای درمان آسیب های غضروفی عمل های باز و بسته آرتروسکوپی را داریم که بستگی به نوع آسیب دیدگی دارد که از کدام نوع استفاده شود . کندگی غضروف زانو نیز شامل این موارد می شود و می تواند با عمل باز و بسته نیز جراحی شود که آن نیز بستگی به شدید آسیبی می باشد که برای بیمار اتفاق افتاده است .

مزیت های آرتروسکوپی زانو

با ساختن ابزارهای آرتروسکوپ تحولات بسیار زیادی در تشخیص بیماری های مفصلی ایجاد شد و یک روش بسیار خوب برای تشخیص و درمان مفاصل می باشد بخصوص مفصل زانو ، از مزیت های آرتروسکوپی زانو می توان به موارد زیر اشاره نمود :

  • عدم خونریزی
  • عفونت به ندرت
  • باز نشدن مفصل
  • کاهش محدودیت حرکت مفصل زانو
  • دوره نقاهت بسیار کوتاه
  • کاهش درد بعد از عمل

آرتروسکوپی زانو ACL

برای جراحی پارگی لیکامان صلیبی قدامی و یا ACL زانو محدودیت سنی وجود دارد ؟

در اینجا محدودیت سنی نداریم و جراحی آرتروسکوپی ACL در سنین پایین تر نتیجه بهتری نیز دارد ، افراد با سن های بالا نیز می توانند این جراحی را انجام دهند تا زانوی آسیب دیده خود را بهبودی بدهند .

هزینه عمل آرتروسکوپی زانو

هزینه آرتروسکوپی زانو
هزینه آرتروسکوپی زانو

هزینه این جراحی طبق نرخ های تعیین شده از طرف نظام پزشکی می باشد و تمام هزینه ها زیر نظر این نظام است .

درمان با استفاده از آرتروسکوپی دارای چه نتایجی می باشد؟

اغلب بیماران می توانند پس از جراحی های آرتروسکوپی پس از 6 تا 8 هفته فعالیت های روزانه خود را از سر بگیرند به جز در بازسازی ACL که امکان دارد این مدت مقداری طولانی تر گردد.

در صورتی که بیمار قصد دارد که فعالیت های بدنی شدیدتری مانند ورزش های پرفعالیت را انجام دهد باید به مدت بیشتری صبر کند و سعی کند که بازپروری زانوی خود را با پشتکار و دقت بالاتری انجام دهد .در ضمن باید توجه شود که دلیل آرتروسکوپی دارای رابطه مستقیمی با نتیج کلی درمان دارد.

بعد از آرتروسکوپی زانو چه عوارضی احتمال دارد بروز کنند؟

همانند سایر عمل های جراحی احتمال دارد که آرتروسکوپی نیز همراه با یک سری عوارض جانبی باشد مثل عفونت یا لخته دشن خون در ساق پا یا جمع شدن خود در زانوی بیمار.
اگر عوارض ذکر شده در زیر بروز نماید ؛حتما بیمار باید به پزشک معالج خود مراجعه نماید:مانند تب ،لرز،قرمزی یا گرمای همیشگی در پیرامون زانو ،بالا رفتن میزان درد زانو ،توزم زیاد زانو و به وجود آمدن در یا تورم در عضلات پشت ساق پا.

بازپروری پس از انجام آرتروسکوپی زانو به چه نحوی می باشد؟

باید بگوییم که خوشبختانه بهبودی پس از جراحی آرتروسکوپی زانو بسیار آسانتر و سریعتر از سایر جراحی های رایج می باشد با این وجود باید مراقبت های پس از جراحی را به خوبی مراعات کرد .بیمار باید زانوی خود را تا چند روز بعد از عمل بالتر از سطح قلب خود قرار دهد لذا بیمار باید دراز کشیده و اندام تحتانی را بالا نگه دارد.در این شرایط استفاده از یخ برای سرد کردن زانو می تواند مفید واقع شود.

بعد از اتمام عمل اطراف زانوی بیمار را پانسمان می کنند و پزشک معالج برای بیمار مشخص می کند که چه موقع باید پانسمان عوض شود و چه زمانی فرد می تواند استحمام کند.. پس از چند روز پزشک ارتوپد بیمار را دوباره ملاقات کرده و زانوی او را مورد معاینه قرار می دهد.

افرادی که آرتروسکوپی را انجام می دهند تا یک مدت باید از عصای زیر بغل استفاده نمایند.و مدت زمان استفاده و نحوه استفاده از عصا را هم پزشک معالج برای بیمار خود مشخص می نماید.

و هیمن طور زمان استفاده از اتومبیل و رانندگی را هم پزشک معالج با توجه به متغییرهایی مانند نوع بیماری زانو ،شدت درد بیمار ،نوع داروهای استفاده شده به وسیله بیمار ،توانایی بیمار در کنترل زانو و اینکه اتومبیل از دنده اتوماتیک استفاده می کند یا نه ،مشخص می کند.

در این روش درمانی اغلب بیماران قادر می باشند که بعد از یک تا سه هفته رانندگی نمایند.پزشک معالج داروهایی را جهت کاهش درد بیمار برای او تجویز می کند و احتمال دارد که یک سری دارو نیز برای کاهش احتمال لخته شدن خون برای بیمار تجویز کند. از جمله اصلی ترین بخش های بازپروری پس از آرترسکوپی تقویت عضلات اطراف زانو و به دست آوردن دامنه حرکات زان می باشد که با انجام نرمش های مخصوصی باید تحت نظر فیزیوتراپ صورت بگیرد.

 

 

 

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط