درمان تایم
درمان تایم
کلامیدیایی واژن

عفونت کلامیدیایی واژن در زنان چیست و چه خطراتی دارد ؟ 

عفونت کلامیدیایی واژن در زنان چیست ؟

عفونت کلامیدیایی یک بیماری مقاربتی است و جزو مشکلات جنسی به شمار می رود .این بیماری می تواند هم مردان و هم زنان را درگیر کند . این بیماری جزو شایع ترین بیماری ها و عفونت های مقاربتی است . این بیماری در صورت درمان نشدن ممکن است به ناباروری منجر شود ولی در صورت تشخیص به موقع به راحتی قابل درمان استعفونت کلامیدیایی به راحتی قابل گسترش است چراکه این بیماری در اکثر موارد و حدود 75 درصد زنان بدون علائم است و در حدود 50 درصد مردان بدون علائم می باشد  .

عفونت کلامیدیایی که جزو شایع ترین عفونت های مقاربتی است که به راحتی از طریق تماس جنسی مقعدی ، واژینال و یا دهانی قابل سرایت است .باکتری این عفونت در منی ، پیشاب ، و ترشحات واژن وجود دارد . و می تواندآلت تناسلی مردان، واژن، ، دهانه رحم، مقعد، مجاری ادراری، گلو و حتی چشم ها را درگیر کند . در ادامه ی این مقاله قصد داریم در مورد عفونت کلامیدیایی در زنان و مردان ، راه های ابتلا به این بیماری ، علائم عفونت کلامیدیایی ، تشخیص ، درمان و  اینکه چه خطراتی دارد ، بیشتر بحث کنیم .

کلامیدیایی واژن

عفونت کلامیدیایی چیست؟

عوفنت کلامیدیایی  جزو شایع ترین بیماری های مقاربتی است که از طریق تماس جنسی قابل انتقال است . متاسفانه این بیماری در مراحل اولیه علامت و نشانه ی خاصی ندارد . لازم به ذکر است که نبود علائم نشانه ی بی خطر بودن این عفونت نیست . عفونت کلامیدیایی در صورت عدم درمان ممکن است منجر به التهاب لگن و مشکلات ناباروری شود . وجود هر گونه رابطه ی جنسی با شخصی که معلوم نیست به این بیماری مبتلا است یا خیر ، نیازمند بررسی برای ابتلا به این بیماری است .

کلامیدیا چگونه درمان می شود ؟

عفونت کلامیدیایی یک بیماری ساده و در عین حال خطرناک است ، از این رو نباید درمان آن به تعویق بیافتد . چراکه به تعویق افتادن درمان ممکن است خطرات جدی را در پی داشته باشد .  از این رو در صورت تشخیص این عفونت بلافاصله باید درمان شروع شود . پزشک با تشخیص این بیماری یک یا چند نوبت آنتی بیوتیک خوراکی را تجویز می کند . در صورت هر گونه احتمال برای ابتلا به این بیماری باید به پزشک مراجعه کرد ، پزشک بررسی های لازم در این رابطه انجام می دهد .

راههای ابتلا به کلامیدیا چیست ؟

هر گونه رابطه جنسی محافظت نشده (بدون کاندوم)، رابطه جنسی دهانی محافظت نشده، رابطه جنسی از راه مقعد و حتی لمس نواحی تناسلی می تواند راهی برای ابتلا و انتقال عفونت کلامیدیا  باشد . دخول تنها راه سرایت این عفونت نیست . عفونت کلامیدیا می تواند از طریق تماس چشم با ناحیه تناسلی و یا دهان نیز سرایت شود . در نوزادی که مادرش مبتلا به عفونت کلامیدیا است در هنگام تولد امکان مبتلا شدن به این عفونت زیاد است . بهتر است زنان در ابتدای بارداری در مورد مبتلا بودن یا نبودن به عفونت کلامیدیا مورد بررسی قرار بگیرند . اگر شما هم قصد بارداری دارید بهتر است قبل از بارداری یا در ابتدای بارداری انجام آزمایش ابتلا به عفونت کلامیدیا را از پزشک خود  درخواست کنید .

چه عواملی در ابتلا به کلامیدیا دخیل هستند ؟

درسته که عفونت کلامیدیا جزو بیماری های عفونتی مقاربتی شابع در میان زنان و مردان است ولی احتمال ابتلا به این بیماری در زنان بیشتر می باشد . این بیماری در زنان جوان به دلیل نابالغ بودن سلول های دهانه رحم بیشتر است ، چرا که این موضوع باعث شده که زنان جوان بیشتر مستعد ابتلا به این عفونت باشند . این موضوع دلیلی بر مبتلا نشدن زنان مسن به این عفونت نیست .  و امکان ابتلا به این عفونت در افرادی که با چندین نفر رابطه جنسی دارند ، خیلی زیاد است .

اهمیت ابتلا به عفونت کلامیدیا و تشخیص به موقع آن به اندازه ای است که توصیه ی سازمان جهانی کنترل و پیشگیری عفونت، به تمام بانوان فعال از نظر رابطه جنسی با سن ۲۵ سال و یا کمتر و یا زنان مسن تری که شرکای جنسی متعدد و یا جدیدی دارند این است که حتما سالیانه از نظر ابتلا به این عفونت مورد بررسی قرار بگیرند .

هر گونه سابقه ی ابتلا به عفونت های جنسی می تواند از عوامل موثر در ابتلا به غفونت کلامیدیا باشد . چرا که عفونت مقاربتی با کاهش مقاومت بدن ، بدن را مستعد مبتلا شدن به عفونت کلامیدیا می کند . آزار و اذیت جنسی ، تجاوز جنسی ، رابطه ی جنسی دهانی یا واژنی و یا مقعدی می تواند امکانی برای ابتلا به بیماری کلامیدیا باشد . از این رو در صورت بروز این موارد حتما بایستی از نظر عفونت جنسی مورد بررسی قرار بگیرید .

عفونت کلامیدیا چه علائمی دارد ؟

عفونت کلامیدیا در مراحل ابتدایی علائم خاصی ندارد و علائم این بیماری به مدت یک تا دو هفته بعد از انتقال عفونت ظاهر می شود . علائم این بیماری نادر است و ممکن است خیلی ها متوجه این علامت ها نشوند . و یا حتی این علائم را نداشته باشند . برخی از علائم ابتلا به عفونت کلامیدیا عبارتند از :

  • احساس درد در پایین شکم
  • سوزش ادرار
  • هرگونه ترشحات زرد یا سبز از واژن یا آلت تناسلی می تواند نشانه ی ابتلا به عفونت کلامیدیا باشد
  • هر گونه درد در رابطه ی جنسی
  • درد در بیضه ها

عفونت کلامیدیا در صورت عدم درمان به موقع به لوله های رحمی لگن زنان گسترش یافته و منجر به عفونت لگن می شود . این مورد خطرناک بوده و بایستی سریعا به پزشک مراجعه کرد . علائم عفونت لگن شامل درد شدید لگن ، تب ، تهوع و لکه بینی های غیر طبیعی واژن بین دو پریود است .

علائم عفونت کلامیدیا در مقعد شامل ترشح ، خونریزی و درد در این ناحیه است .

گلو درد نباید نادیده گرفته شود ، اگر اخیرا رابطه ی جنسی دهانی داشته اید ، ممکن است فرد مبتلا به عفونت باشد و این عفونت گلوی شما را درگیر کند . گلو درد ، سرفه و تب خود از علائم ابتلا به این عفونت است . لازم به ذکر است که این علائم حتمی نیست و ممکن است شما به این عفونت مبتلا شده باشید ، بدون اینکه هیچ علائمی از خود نشان دهد .

عفونت کلامیدیا و هر عفونت جنسی دیگر در زنان و مردان علائم متفاوتی دارد . توصیه ای که ما به شما داریم این اسن که با مشاهده ی هرگونه علائم و احتمال به ابتلا به عفونت سریعا به پزشک متخصص زنان مراجعه کنید .

علاوه بر موارد ذکر شده ، ترشحات سبز رنگ یا خاکستری رنگ واژن ، همراه با خارش یا سوزش یکی دیگر از علائم ابتلا به عفونت کلامیدیا است و در صورت مشاهده ی این علائم باید به پزشک مراجعه کرد .

کلامیدیا چگونه تشخیص داده می شود ؟

مشاهده ی هر گونه علائم مربوط به کلامیدیا می تواند دلیلی بر ابتلا به این عفونت باشد . ولی در صورتی که شما علالئم خاصی نداشته باشید و تشخیص این بیماری از طریق آزمایش امکان پذیر خواهد بود .  تست تشخیصی کلامیدیا در زنان از طریق سواپ واژینال و در مردان از طریق آزمایش ادرار امکان پذیر است .در صورت عفونت حلق یا مقعد سواپ حلق و مقعد نیر ضروری است .

کلامیدیا چگونه درمان می شود ؟

خوشبختانه برای درمان عفونت کلامیدیا جای نگرانی وجود ندارد و این بیماری به راحتی قابل درمان است . پزشک در مرحله ی اول برای درمان کلامیدیا آنتی بیوتیک تجویز می کند .

رایج ترین آنتی بیوتیکی که برای درمان کلامیدیا تجویز می شود ،آزیترومایسین است که  به صورت تک دوز و با دوز بالا تجویز می شود .و گاهی ممکن است همین مقدار دوز در مدت 5 روز تجویز شود . داکسی سایکیلین هم آنتی بیوتیک دیگری است که برای درمان عفونت کلامیدیا کاربرد دارد ، دوز مصرفی این آنتی بیوتیک دوبار در روز به مدت یک هفته می باشد .تجویز هر نوع آنتی بیوتیک به نظر پزشک بستگی دارد  تنها وظیفه ی شما پیروی از دستورات پزشک و مصرف مرتب آنتی بیوتیک های تجویز شده برای تکمیل دوره ی درمان است .

در طول دوره ی درمان عفونت کلامیدیا نباید رابطه ی جنسی داشته باشید .چرا که حتی در صورت از بین رفتن عفونت ، در طی تماس با فرد آلوده دوباره عفونت منتقل می شود .

توصیه ی ما به شما این است که در صورت هرگونه احتمال برای ابتلا به عفونت کلامیدیا سریع تر به پزشک مراجعه کرده و درمان را شروع کنید . چرا که عدم درمان به موقع مشکلات جدی را در پی خواهد داشت .

عفونت کلامیدیا در زنان چه خطراتی در پی خواهد داشت ؟

“بیماری التهاب لگن” عفونت کلامیدیا در زنان در صورت عدم درمان به موقع منجر به بیماری التهاب لگن می شود . که این بیماری خود به تخمدان ها ، رحم و دهانه ی رحم صدمه می زند . التهاب لگن درد شدیدی در پی دارد و درمان آن با بستری شدن امکان پذیر است . کلامیدیا در زنان در صورت عدم درمان به موقع با آسیب زدن به لوله های رحم منجر به نازایی می شود . عدم درمان کلامیدیا در زنان باردار باعث منتقل شدن عفونت به نوزاد در زمان تولد ، و عفونت ریوی و چشمی نوزاد می شود .

کلامیدیا در مردان چه خطراتی دارد ؟

درمان کلامیدیا در مردان نیر حائز اهمیت بوده و در صورت عدم درمان به موقع عوارض شدیدی در پی خواهد داشت . کلامیدیا در مردان باعث التهاب اپیدیدیم (لوله ای که بیضه ها را در خود نگه می دارد.) می شود . با گسترش عفونت به لوله ی پروستات ، مردان دچار تب ، کمر درد و رابطه ی جنسی دردناک خواهند شد .البته لازم به ذکر است که با شروع درمان به موقع جای نگرانی وجود ندارد و عوارض ناشی از این بیماری به حداقل می رسد .

پیشگیری از کلامیدیا

در هر نوع بیماری پیشگیری بهتر از درمان است .داشتن رابطه ی جنسی محافظه کارانه بهترین روش پیشگیری است . استفاده از کاندوم حین رابطه ی جنسی ، و پرهیز از رابطه ی جنسی دهانی یا استفاده از محافظ حین این رابطه از ابتلا به این عفونت پیشگیری می کند . در صورت عدم استفاده از موارد ذکر شده انجام آزمایش برای اطمینان از عدم ابتلا به عفونت کلامیدیا ضروری است .

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط