درمان تایم
درمان تایم
آرتروسکوپی مچ دست

تعویض مفصل مچ دست , هزینه آرتروسکوپی مچ دست | tfcc مچ دست

تعویض مفصل مچ دست , هزینه آرتروسکوپی مچ دست , متخصص تعویض مفصل مچ دست , tfcc مچ دست , هزینه عمل مچ دست در تهران و بیمارستان دولتی :  امروزه برای درمان درد های مفصلی شدید که با درمان های غیر جراحی بهبودی پیدا نمی کنند جراحی تعویض مفصل بسیار رواج پیدا کرده است ، این نوع تعویض ها در مفصل های مچ دست ، زانو ، شانه و آرنج انجام می شود . افرادی که مشکلات مفصلی دارند در حرکت دادن عضو بدن خود دچار مشکل می شوند و همراه با آن نیز دردی نیز در آن ناحیه احساس می شود که بستگی به نوع آسیب دیدگی آن می باشد گاهی این درد ها بسیار شدید می باشند ، اما با انجام دادن عمل تعیض مفصل این درد ها و حرکات بهبودی می یابند و فرد بیمار می تواند به صورت عادی به فعالیت های روز مره خود بپردازد . در این مقاله ما درباره ی جراحی تعویض مفصل مچ دست با شما صحبت خواهیم کرد با ما همراه باشید .

آرتروسکوپی مچ دست

آناتومی مچ دست

در ابتدا بهتر است اطلاعات مختصری درباره ساختار مچ دست بدست بیاوریم . آناتومی مچ دست کمی پیچیده تر از بقیه مفصل ها می باشد که مفاصل و استخوان های زیادی را دارد . در قسمت بالای مچ دست دو استخوان رادیوس ( زند نبرین ) و اولنا ( زند زیرین ) و در قسمت پایین هست اسنخوان کوچک ( استخوانچه) وجود دارد که نام این استخوانچه ها کارپ می باشد تمام این استخوانچه ها توسط مفاصل به یکدیگر متصل هستند و حرکت می کنند . این استخوانچه ها با رباط های متعدد در کنار یکدیگر می باشند استخوان های متاکارپ که تعداد آنها 5 عدد می باشد در کف دست و پایین وجود دارد .

آناتومی مچ دست
آناتومی مچ دست

همان طور که می دانید دست پر تحرک ترین قسمت بدن می باشد که در هر وضعیتی قرار می گیرد و با داشتن این همه پیچیدگی باید دارای قدرت بسیاری نیز باشد تا فرد بتواند برای انجام دادن کارهای سخت از آنها استفاده کند . غضروف مفصلی در مچ دست لایه ای بسیار نرم می باشد که قابل ارتجاع است که این اجازه را به استخوان هایی که در مچ دست قرار دارند می دهد تا در کنار یکدیگر با حداقل اصطکاک حرکت کنند . در بسیاری از بیماری ها غضروفی که در مچ دست قرار دارد ضعیفتر و نازکتر می شود که اگر درمان نشود از بین میرود که در ادامه از بین رفتن مفصل مچ دست را بدنبال دارد .

جراحی تعویض مفصل مچ دست

همانطور که گفتیم از بین رفتن مفصل مچ دست علت های بسیار زیادی دارد ، اما با میتلا شدن به دو بیماری استئو آرتریت و آرتریت روماتوئید باعث ایجاد ورم دست می شود .

عمل تعویض مفصل مچ دست

علت ایجاد آرتروز مچ دست

آرتروز بیشتر در افرادی که سابقه خانوادگی در مبتلا شدن به آرتریت دارند به وجود می آید و بعد از آن سایش و پارگی در مفصل ها بیشترو بیشتر می شود و آرتروز افزایش می یابد و باعث بروز آسیب تروماتیک مثل شکستن استخوان های مچ دست و یا رگ برگ شدن نیز در این افراد دیده می شود و مشهور می باشند . در بعضی مواقع نیز علت به وجود آمدن آرتروز قطع شدن گردش خون در یکی از استخوان های کوچک می باشد که در علم پزشکی نام این بیماری را کین باخ گذاشته اند که در آن اگر خون به استخوانی نرسد آن استخوان میمیرد و آرتروز ایجاد می شود و در حالتی که درمان نشود به بیماری اسئوآرتریت تبدیل خواهد شد .

تشخیص آرتریت مچ دست

برای تشخیص دادن بیماری های مچ دست از روشهای معاینه فیزیکی ، بررسی سوابق پزشکی بیمار در خصوص ابیتلا به انواع بیماری های دیگر ، آزمایش خون و غیر که در حالت کلی می توان گفت برای تشخیص دادن بیماری های مچ دست راه ها بسیار زیادی وجود دارد که متخصص ارتوپد در صورت نیاز هرکدان از آنها استفاده خواهد کرد . در میان این تشخیص های بیماری بیشترین نوع روش استفاده از تصویر برداری با اشعه ایکس و آزمایش خون می باشد .

  1. تصویر برداری با اشعه ایکس : در این روش با استفاده از اشعه ایکس تصاویر بسیار دقیق از ساختار و میزان تراکم استخوان ها برداشته می شود و علت های درد و ورم در ناحیه مچ دست و دست را بررسی می کنند .
  2. آزمایش خون : پزشک ارتوپد در بعضی از موارد برای تشخیص دادن آرتریت روماتوئید از آزمایش خون استفاده می کند که این کار را برای تشخیص آرتروز استفاده نمی کنند .

درمان بیماری های مچ دست

برای درمان ها بیماری های مچ دست مانند آرتروز و آرتریت روماتوئید روش های بسیار زیادی وجود دارد که به دو دسته تقسیم می شوند روش های درمانی غیر جراحی و درمان به صورت جراحی که در ادامه توضیحات بیشتری در این موارد خواهیم داد .

درمان غیر جراحی

درمان های غیر جراحی برای تسکین درد زود هنگام و کمک برای جلوگیری از تورم اثر بیشتری دارد ، چند روش برای درمان آرتریت مورد استفاده قرار می گیرد که در پایین به آنها اشاره می کنیم :

  • اصلاح فعالیت های خود : متخصص ارتوپد برای کاهش درد و یا بهبود یافتن حرکت توصیه هایی را برای بیمار دارد که باید به آنها توجه کند مانند محدود کردن حرکات فرد و یا اصلاح کردن نوع حرکاتش .
  • عدم تحرک : به بعضی از افراد با توجه به نوع بیماری اش توصیه می شود که برای کاهش درد مچ دست خود را ثابت نگه دارند که بیشتر برای این منظور از آتل استفاده می کنند .
  • دارو : برخی از متخصصان نیز برای کاهش دادن درد و تورم دست به فرد داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی تجویز می کنند که باید در زمان تعیین شده از آنها مصرف کنند .
  • ورزش : با توجه کردن به شرایط بعضی از بیماران حرکات و نرمش های مخصوصی را برای آنها ارائه می دهند که با انجام دادن منظم آنها در ساعات معیین از درد و تورم آنها کاهش می دهد و رو به بهبودی پیش می رود .
  • تزریق استروئید : در بعش از شرایط و نوع آسیب دیدگی نیز برای درمان آن متخصص ارتوپد از تزریق کورتیزون استفاده می شود که اغلب برای تورم های شدید استفاده می شود ، کورتیزون یک ضد التهاب بسیار قوی می باشد .

در صورتی که با روش های درمانی که در بالا ذکر شد بیمار بهبودی نیافت به روش های تکمیل کننده در درمان های غیرجراحی رو گرفته می شود و متخصص ارتوپد راه های دیگری را به بیمار ارائه می دهد .

درمان آسیب دیدگی های مچ دست به روش جراحی

همانگونه که اشاره شد از درمان های غیر جراحی برای کاهش درد و تورم استفاده می شود و درمان کلی را برای بیمار نخواهد داشت برای درمان قطعی و از بین بردن کامل تورم و درد از روش های جراحی استفاده می کنند . که این نوع درمان نیز روش های مختلفی را دارد که به آنها اشاره ای خواهیم داشت :

  • از بین بردن استخوان آرتروز : در این روش سه استخوان توسط جراح از مچ دست برداشته می شود که بیشتر این روش را کارپکتومی ردیف پروگزیمال نامگذاری کرده اند از این روش بیشتر برای کاهش درد و تورم استفاده می کنند که حرکات جزئی دست را حفظ می کند .
  • اتصال : در موقعی که بیمار با حرکت دادن مچ دست خود دچار مشکل می شود از این روش استفاده می کنند و با تعویض مچ دست استخوان مچ دست را با هم ترکیب می دهند ، این ترکیب باعث می شود درد و تورم از بین رود که بعضی از حرکات مچ دست و دست نیز حفظ خواهد شد .
  • تعویض مفصل مچ دست : برای درمان آسیب دیدگی های مچ دست استفاده از روش جراحی تعویض مچ دست راهی بسیار مطمئن می باشد که در آن تمام قسمت آسیب دیده مچ دست توسط جراح خارج شده و پروتز مفصل به جای آن قرار داده خواهد شد . بعد از انجام این روش هیچ محدودیت حرکتی برای مچ دست وجود ندارد و فرد بعد از انجام این عمل هیچ گونه درد و تورمی را نخواهد داشت .

نحوه انجام جراحی تعویض مفصل مچ دست

تعویض مفصل را می توانند تحت بیهوشی کامل و یا بی حسی موضعی انجام دهند ، در بیهوشی کامل فرد به خواب رفته و از هیچ چیزی خبر ندارد ولی در بی حسی فرد به هوش می باشد و تمام حرکات و صداهای اطراف خود را می شنود . انتخاب کردن بی حسی و بیهوهی به شرایط بیمار بستگی دارد .

در قدم اول متخصص ارتوپد یا جراح برشی را در پشت مچ دست ایجاد می کند تا بتواند تاندون های موجود در این ناحیه را کنار بزند بعد از آن جراح کپسول های مفصلی را باز می کند تا مفصل آسیب دیده را از آنجا خارج کند . بعد از آن برای راحتتر شدن انجام عمل جراح ردیف اول استخوان های مچ را بر می دارد و همراه با آن انتهای استخوان راد یوس را برای گذاشتن مفصل جدید تراش می دهد و حالت آن را نیز تغییر می دهد . این تراش دادن شامل استخوان دست هم می باشد که برای درست قرار گرفتن پروتز در محل خود انجام می شود . بعد از همه این مراحل مفصل مصنوعی در جای خود قرار می گیرد و تاندون هرا نیز در جای اصلی خود قرار می دهند و جراح حرکات دست را امتحان کرده و زخم را بخیه می زنند و جراحی تمام می شود .

بعد از جراحی تعویض مفصل مچ دست

برای اینکه روند بهبودی بعد از انجام دادن جراحی تعویض مفصل مچ دست به خوبی پیش برود مچ دست و دست را داخل یک آتل قرار می دهند و بانداژ می شود این کار محافظت را افزایش می دهد و همراه با آنها لوله ای پلاستیکی برای خارج کردن خون از داخل مفصل استفاده خواهد شد که به منظور جلوگیری از ورم می باشد که در روز های اول بعد از جراحی مورد استفاده قرار می گیرد .

توانبخشی مچ دست

پس از اینکه جراحی تعویض مفصل مچ دست را انجام دادید بازو بند بلندی را برای شما خواهند داد که باید به مدت شش هفته بسته بماند و بعد از آن حرکات مچ دست را باید آغاز کنید که باید تحت درمانگر فیزیکی این حرکات انجام شود و به مدت سه ماه تحت این درمان باشید در میان این حرکات برخی از نرمش هایی نیز وجود دارد که برای کاهش درد و تورم تاثیر بسزایی را دارند که متخصص فیزیوتراپ آنهارا برای شما ارائه خواهد کرد و بعد از انجام دادن همه این مراحل حرکات تمرینی مچ دست آغاز شده و همراه با آن نیز می توانید برای تقویت مچ دست اقداماتی را زیر نظر متخصص فیزیوتراپ انجام دهید .

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط