درمان تایم
درمان تایم
گردن درد

گردن درد و روش های درمان

گردن درد و روش های درمان : همان طور که همه ما می دانیم یکی از اعضای اصلی و مهم بدن ما گردن می باشد که سر ما را پایدار نگه داشته و آن را می چرخاند .و چون گردن دارای قابلیت انعطاف پذیری برای چرخش سر می باشد ،لذا همین امر گردن را مستعد آسیب پذیری می سازد.بیشتر ما انسان ها حتما در طول زندگی خود دچار گردن درد می شویم.و ما برای اینکه کمتر این درد را تجربه کنیم باید دقت زیادی به نحوه نشستن ،مطالعه کردن ،ایستادن ،استفاده از گوشی همراه ،خوابیدن و بهداشت گردن خود داشته باشیم.

گردن درد

چون گردن دارای ارتباط نزدیکی با نخاع و سیستم اعصاب مرکزی می باشد ،به همین خاطر باید توجه زیادی به درد های گردن شود.باید بگوییم که درد های گردن دارای انواع گوناگونی است که این درد ها را بر طبق منشا درد طبقه بندی می کنند و درمان ها نیز بر اساس همین تقسیم بندی انجام می شود.و این درمان ها نیز می تواند متشکل از داروهای مسکن یا ضد التهاب ،فیزیوتراپی و ورزش درمانی ،انواع مختلف تزریقات در گردن (برای درد شدید ،دیسک گردن و آرتروز گردن)و کمتر جراحی (در موارد دیسک گردن یا گردن درد شدید) باشد.در این مقاله ما سعی داریم تا شما را بیشتر با آناتومی گردن و درد های آن و همین طور روش های درمان گردن درد آشنا کنیم.

مراجعه به پزشک متخصص : متخصص ارتوپدی

آناتومی گردن

باید بگوییم که ستون قفرات گردن ما انسان های متشکل از هفت مهره و دیسک های بین مهره ای می باشد.این مهره ها با کمک دیسک ها ،موجب می شوند که سر ما بتواند در جهات مختلف حرکت کند.به نخستین مهره ما اطلس گفته می شود که به شکل یک حلقه استخوانی می باشد و مهره دوم نیز آگزیس است که دارای زایده دندانی معروفی می باشد و در صورتی که بشکند می تواند منجر به مرگ فرد شود و این مسئله درست در زمانی که یک محکوم را دار می زنند اتفاق می افتد.از دیگر اجزای گردن ،ریشه های اعصاب نخاعی است که دارای ارتباط با اندام فوقانی می باشند و پس از جدا شدن از نخاع از میان سوراخ های بین مهره ها عبور کرده و بعد از پیمودن مسیری در میان عضلات گردن و شانه و بازو ،ساعد و در نهایت انگشتان می رسند.

آناتومی گردن

عضلات زیادی در قدام و خلف گردن قرار گرفته است مانند عضلات جناغی چنبری پستانی و نردبانی خلفی ،میانی و قدامی که موجب حرکات تاشدن ،باز شدن و چرخش سر می شوند.تعدادی از این عضلات از ناحیه پشت سر تا مهره های ناحیه پشت قفسه سینه امتداد دارند.ودر ضمن باید بگوییم که رابط بین قلب و مغز ما نیز گردن ما می باشد.و شریان ها و ورید های مهمی از لابه لای عضلات ناحیه عبور می کنند.

از انجایی که این ساختمان در مجموع در یک فضای کوچک و فشرده قرار گرفته است لذا آسیب هر نقطه می تواند ساختمان های دیگر را نیز تحت تاثیر قرار دهد به عنوان نمونه در صورتی که شما دارای گردن درد می باشد ،این درد می تواند ناشی از برجستگی و فتق دیسک بین مهره ای (هنگامی که دیسک گردن جا به جا شود) و یا بر اثر فشار بر یک ریشه عصبی در کنار مهره ها و یاز اتورم گره های لنفاوی و یا از کشیدگی عضلات این ناحیه و یا از عفونتی در گلو ناشی شده باشد که موجب ناراحتی فرد شود.

بهترین متخصص اعصاب را در اینجا پیدا کنید : متخصص مغز و اعصاب

ساختمان هایی که احتمال دارد منشا درد گردن باشند

دیسک گردن :

در واقع دیسک بین مهره های کردن با دو مکانیسم امکان دارد باعث درد در گردن گردند.

  1. در این حالت به خاطر فرسودگی و در پی آن ایجاد آرتروز در ستون مهره های گردن ،دیسک پاره می شود و همین پارگی دیسک در این ناحیه درد به وجود می آورد.
  2. در این حالت نیز دیسک پاره شده از جای طبیعی خود خارج می شود و در اصطلاح می گویند که فتق دیسک رخ داده است.که این مسئله موجب می شود که به ساختمان های پیرامون مجاور حساس به درد مانند ریشه اعصاب فشار بیاورد و باعث به وجو آمدن درد گردد.

مهره های گردن :

در واقع مهره های گردن نیز می توانند با روش های مختلفی در گردن ما درد ایجاد کنند.

  1. شکستگی مهره : ممکن است به خاطر تصادفات و یا در افراد سالخورده به دلیل پوکی استخوان ،در اثر ضربات یا حتی عطسه مهره های گردن ،بشکنند و باعث گردن درد فرد گردند.
  2. آرتروز گردن : با به وجود آمدن زواید استخوانی که به آن استئوفیت گفته می شود ،امکان دارد به ریشه های اعصاب نخاعی یا دیگر ساختمان های حساس به درد ،فشار وارد کرده و موجب گردن درد شود.
  3. آرتروز مفاصل فاست : این مفاصل سبب می شوند که دو مهره مجاوربه هم متصل شوند و آرتروز آن ها موجب می شود که حرکات گردن محدود شده و دچار درد شود.

عضلات گردن :

عضلات گردن نیز می توانند با دو مکانیسم موجب درد گردن شوند.

  1. کشیدگی عضلات به آن استرین گفته می شود و این عامل مخصوصا ً در حوادث ورزشی و تصادفات اتومبیل از دلایل وجود گردن درد می باشد.
  2. گره های عضلانی : گره های عضلانی و که به آن ها باند های میوفاسیال نیز گفته می شود از رایج ترین دلایل گردن درد هستند که در اغلب اوقات دارای نشانه های دیسک گردن می باشند.
  3. اسپاسم عضله : همه عضلات اطراف گردن ،می توانند در اثر حرکات ناگهانی و یا درد به دلایل دیگر ،دچار اسپاسم شده و باعث گردن درد فرد شوند.

فیبرومیالژی :

این بیماری نیز یکی از دلایل گردن درد در افراد می باشد.

درد های راجعه از نواحی دیگر بدن :

وجود درد و عفونت در برخی از قسمت های بدن می تواند باعث گردن درد افراد شود که از جمله این آن ها می توان به موارد زیر اشاره داشت :

  1. عفونت های گلو و حلق
  2. درد های قلبی
  3. مننژیت یا عفونت های پرده های مغز
  4. سر درد

گردن درد عصبی :

در گونه موارد درد گردن به خاطر وجود یک بیماری در ناحیه گردن نمی باشد و تنها مشکلات عصبی هستند که به شکل گردن درد ظاهر می شوند.متاسفانه به دشواری می توان اینگونه درد های گردن را تشخیص داد و افراد بهتر است برای پیشگیری از هزینه ها  و اعمال اضافی ،سعی کنند که به یک پزشک تخصص حاذق و با تجربه گردن مراجعه کنند تا بتواند این نوع درد را به خوبی تشخیص دهد.

گردن درد دارای چه نشانه هایی می باشد؟

در گردن نشانه های مختلفی را می تواند در افراد به وجود آورد و باعث سختی در تشخیص منشا ء درد شود که این نشانه ها عبارت اند از:

  • سردرد
  • سرگیجه
  • کاهش اشتها
  • اشکال در خواب فرد
  • اضطراب و افسردگی
  • تهوع و استفراغ
  • نتشر شدن درد به شانه ،کتف ،بازوها و ساعد و دست

گردن درد به چه شکل هایی بروز می کند؟

بیمار می تواند گردن درد را به شکل های زیر حس بکند :

  • احساس برق گرفتگی
  • درد سوزشی که به دست ها منتشر می شود
  • تشدید درد با عطسه ،سرفه و خندیدن
  • درد مبهم در پشت گردن
  • درد نقطه ای بر روی برجستگی مهره های گردنی

در چه مواردی از گردن درد فرد باید فوری به پزشک و اورژانس راجعه کند؟

ما باید توجه داشته باشیم که موارد اورژانس که نیازمند جراحی و اقدام فوری می باشند و مواردی که به تاخیر انداختن درمان آن ها می تواند خطراتی برای سلامتی بیمار داشته باشد ،فراموش نشوند و فرصت درمان بیمار از دست نرود.این موارد و علایم آن ها که به اصطاح پرچم قرمز گفته می شوند باید به غیر از معاینه ؛ بیشتر مورد بررسی قرار گرفته و ارزیابی گردند،عبارت اند از :

  • گردن درد ه افراد زیر 18 سال و همین طور گردن درد های بالای 50 سال
  • داشتن درد گردن در پی وارد شدن ضربه
  • گردن درد هراه با نشانه عصبی پیشرونده مانند ضعف در اندام ها ویا وجود رفلکس هایی که قرینه نیستند.
  • داشتن درد گردن به همراه بی اختیاری ادرار و مدفوع
  • درد گردنی که با عطسه و سرفه کردن شدت می گیرد
  • داشتن درد گردن همراه با تب و کاهش وزن

اصلاح سبک زندگی

ما انسان ها باید توجه زیادی به درست نشستن در پشت میز کار و به کاربردن صحیح ابزار آلات شغلی و گوشی های موبایل خود داشته باشیم زیرا این موارد می تواند تاثیرات زیادی در کاهش گردن درد های شغلی داشته باشند.یکی از موارد مهی که دارای نقش بسزایی در کاهش التهاب مفاصل و خستگی عضلات می باشد ،استراحت کردن می باشد ولذا بهتر است که بعد از مدتی کار کردن چند دقیقه ای به خود استراحت بدهیم.

چناچه شما نیز جزء افرادی می باشید که از گردن درد رنج می برید ،پس بهتر است تحت نظر یک پزشک باشید تا ورزش های مورد را برای کاهش درد گردن تحت نظر او انجام دهید زیرا ورزش تاثیر زیادی در کاهش درد و سلامت ستون فقرات ما دارد. در ضمن بهتر است همیشه از بالشی که به آن عادت دارید استفاده کنید و بالش خود را مدام تغییر ندهید.

راه های درمان گردن درد

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط