درمان تایم
درمان تایم
جراحی شکاف لب

درمان و جراحی شکاف لب

درمان و جراحی شکاف لب : در تعریف شکاف لب باید بگوییم که این عارضه یک نا هنجاری مادرزادی است و این عارضه زمانی رخ می‌ دهد که لب یا کام به صورت صحیح در دوران حاملگی شکل نگرفته باشد. در بسیاری از نوزادان تشکیل ناقص لب بالایی ( شکاف لب ) و یا سقف دهان ( شکاف کام ) ممکن است به تنهایی یا به صورت توأم با هم در یک نوزاد اتفاق بیفتد. مشکل در خوردن غذا، صحبت کردن ، بهداشت دهان ، مشکلات دندانی و تعاملات اجتماعی از شایع ترین مشکلاتی است که در اثر لب یا کام شکافته به وجود می ‌آید.

جراحی شکاف لب

شکاف لب یکی از شایع ترین اختلالات مادرزادی در کودکان است که اشاره به بازبودن غیرطبیعی لب بالا و یا سقف دهان دارد. مناسب ترین درمان برای رفع این عارضه انجام جراحی است که این جراحی شامل ترمیم اولیه لب، پیوند استخوانی فک، بازسازی حلق ( فارنگوپلاستی )، جراحی های ارتوگناتیک فک بالا یا پائین می باشند.

بیشتر بدانید : جراحی شکاف کام

انواع مختلف شکاف لب

  • شکاف در یک طرف لب
  • شکاف در یک طرف لب و بینی
  • شکاف در دو طرف لب
  • شکاف در دو طرف لب و بینی

در شکاف لب ، لب بالایی به طور کامل شکل نگرفته است و روی عملکرد لب ‌ها تأثیر دارد. در صورتی که شکاف فقط بر لب تأثیر داشته باشد، به آن ناقص یا جزئی نیز گفته می ‌شود. اما اگر شکاف بر بینی هم تأثیر داشته باشد به آن کامل می گویند. در بیشتر موارد شکاف می‌تواند در یک طرف یا در هر دو طرف لب بالایی به وجود بیاید. معمولا شکافی که بر خط لب اثر گذاشته باد در رشد دندان ‌ها اخلال ایجاد می ‌کند. شکاف لب ممکن است از ملایم تا بسیار سخت و شدید باشد.

علت ها و دلایل ایجاد شکاف لب

یکی از شایع ترین عارضه هایی که در مراحل اولیه تشکیل و رشد کودک در مرحله جنینی ( هفته ششم حاملگی ) اتفاق می افتد شکاف لب است. معمولا در این مرحله ممکن است بعضی از اجزای لب فوقانی جنین نتواند به شکل مناسبی تشکیل شود که باعث بروز عارضه مادرزادی به صورت شکاف لب می شود.

مناسب ترین روش درمانی برای رفع این عارضه انجام عمل ترمیم شکاف لب است که این نوع جراحی یک نوع عمل جراحی است که برای تصحیح شکل غیر طبیعی و ناقص لب نوزاد انجام می گیرد و هدف از این جراحی بازسازی و اصلاح این اعضاء می باشد تا وضعیت ظاهری آن ها به حالت طبیعی در بیایند.

جراحی شکاف لب

جراحی شکاف لب : در بیشتر نوزادان شکاف لب می تواند که به صورت یک طرفه یا دو طرفه باشد. که با ایجاد برش های خاص و برای تشکیل یک لب واحد و سالم این جراحی انجام می گیرد مناسب ترین سن برای این جراحی عموما سه ماهگی نوزاد است. معمولا برای حفظ انحنای لب و تغذیه کودک قبل از جراحی در برخی از موارد یک وسیله داخل دهان کودک به نام آبتوراتور یا مسدود کننده می گذارند. معمولا برای جراحی و ترمیم لب شکری در کودکان چندین روش وجود دارد که جراح بر اساس وضعیت شکاف لب کودک شما مناسب ترین را انتخاب می نماید.

توصیه های لازم بعد از عمل شکاف لب

  • بهتر است تا بعد از انجام جراحی از قرار دادن انگشتان یا اسباب بازی در دهان کودک خودداری کنید.
  • استفاده از پستانک به مدت 3 هفته ممنوع است
  • مناسب ترین روش برای تغذیه کودک استفاده از سرنگ یا لبه کناری قاشق است
  • برای تقویت محل جراحی و کاهش فشار به زخم و بخیه ها و جلوگیری از دستکاری محل زخم پس از برداشت چسب های نازک استفاده از پماد آنتی بیوتیک مثل جنتامایسین چشمی بسیار مناسب است.
اشتراک گذاری

مطالب مرتبط