درمان تایم
درمان تایم
آلزایمر

همه چیز در رابطه با آلزایمر

آلزایمر : یکی از بیماری های بسیار شایع و معروف زوال عقل، بيمارى آلزایمر است که بیماری آلزایمر موجب آسیب دیدن و مرگ سلول های مغزی می شود. اتصالات بین سلولی در مغزی که مبتلا به آلزایمر شده است بسیار کمتر از مغز سالم است. در بیشتر موارد این مقدار به حدی است که می تواند زندگی روزمره فرد را نیز تحت تاثیر قرار دهند.

آلزایمر

یکی از علت های مهم الزایمر و فراموشی در مغز تخریب و مرگ سلول های مغزی و همچنین تخریب ارتباط بین آنها است که از نظر بیشتر محققان علت آن از نظر پاتو فيزيولوژى، از بين رفتن سلول هاى مغز و در نتيجه كوچك شدن مغز مي باشد.

دانشمندان معتقدند که آلزایمر در بیشتر افراد در اثر تلفیقی از عوامل مانند وراثت، سبک زندگی و عوامل محیطی رخ می دهد و به تدریج مغز را تحت تأثیر قرار می دهد. معمولا به گفته محققان بروز آلزایمر در کمتر از 5% افراد ناشی از یک تغییر ژنتیکی خاص است که منجر به پیشرفت بیماری می شود. با توجه به این که هنوز دلایل ابتلا به آلزایمر به طور دقیق مشخص نشده است اما تاثیر آن بر مغز به وضوح مشخص شده است.

مراجعه به پزشک متخصص : متخصص مغز و اعصاب

شاخص ترین علامت های آلزایمر

از مهم ترین علامت های آلزایمر می توان به از دست رفتن حافظه نزديك بخصوص اوايل بيمارى، قضاوت و استدلال و تغييراتى در حالات و رفتار ميباشد .از آنجا كه بيمارى آلزایمر شروعى تدريجى و خاموش دارد ممكن است مدت طولانى به اشتباه تصور شود اين تغييرات بخشى از روند طبيعى پيرى است و عدم توجه به علائم باعث شود تشخيص بيمارى به تعويق افتد.

ده علامت هشدار هنده بیماری آلزايمر

با توجه به اینکه امروزه بیماری الزایمر بسیار فراگیر شده است و یکی از شایع ترین بیماری ها به شمار می رود ما در این بخش به بررسی ده علامت هشدار دهنده این بیماری می پردازیم که عبارتند از:

اختلال حافظه

در بیماری الزایمر اختلال حافظه یکی از شایع ترین نشانه ها است که این نشانه معمولا در فرد به حدى است كه در انجام فعاليت هاى روزانه او را دچار مشكل می نماید. آلزایمر را نباید با یک حواس پرتی کوچک اشتباه گرفت زیرا در افراد معمولى ممكن است يك قرار ملاقات ،اسم افراد يا شماره تلفن دوستى فراموش شود و بعد از مدتى به ياد بياورند. اما این اختلال در افراد مبتلا به آلزایمر بسیار طولانی مدت است و این افراد بيشتر مسائل را به ياد نمى آورند.

اختلال در انجام كارهاى روزمره

معمولا بسیار اتفاق افتاده است که برای چند لحظه تمرکز خودتان را برای انجام کاری از دست می دهید مثلا فردى كه ذهنش مشغول افكار مختلف است طبیعی است که تمركزش را از دست بدهد و کاری که می خواست انجام دهد را فراموش کند. اما در فرد آلزایمری حتی پخت غذا به شکلی است که فرد به تدريج توانايى پخت غذا (به شيوه سابق) را از دست مي دهد و حتى گاهى فراموش ميكند كه غذا خورده است و یا نه ؟

اختلال گفتار

یکی دیگر از نشانه های هشدار دهنده بیماری الزایمر که معمولا براي همه افراد در سنین بالا نیز پيش مى آيد اشتباهات دستورى و ناتوانى دنبال كردن يك موضوع است كه در پيدا كردن لغات مناسب این افراد دچار مشكل می شوند. اما در فرد مبتلا به بيمارى آلزایمر این موضوع به شکلی است که فرد گاهـى كلمات را از ياد مى برد و از لغات نامناسب استفاده می کند که جملات او نیز نامفهوم مى شوند.

گم كردن زمان و مكان

بسیار پیش آمده است که افراد به طور طبيعي روزهاى هفته،تاريخ روز و يا مقصدشان را فراموش كنند ولى با کمی تمرکز دوباره آن ها را به ياد بياورند. اما این مشکل در فرد مبتلا به بيمارى آلزایمر به شکلی است که بیمار ممکن است تا در خيابان راه خود را گم كند و نداند كه چگونه به آنجا رفته است و يا نتواند از آنجا راه خانه خود را پيدا نمايد.

ضعف يا كاهش قضاوت

در بیشتر موارد ممكن است فرد مراجعه به پزشک در یک روز مشخص را فراموش کند. فرد مبتلا به بيمارى آلزایمر نه درک مشخصی از بیماری را دارد و نه مشكلاتش را درك مى كند و نه مراجعه به پزشك را ضرورى مى داند.

مشكلات در تفكر ذهنى

از نشانه های بیماری الزایمر این است که بیشتر افراد گاه و بى گاه ممكن است رسيدگى به حساب هاى ماليشان را مشكل بدانند، اما بالاخره با تمرکز این کار را انجام می دهند اما فرد مبتلا به بيمارى آلزایمر به تدريج ارقام را فراموش مى كند و نمى داند با آنها چكار كند و اطلاع دقیقی از حساب خود را ندارد.

جابه جا گذاشتن اجسام

برای بیشتر افراد در زمانی که تمرکز و آرامش اعصاب ندارد ممکن است تا موقتاً وسیله ای را در جای غیر مشخصی بگذارند طبیعی است که این امر نیز از نشانه های الزایمر است ولى فرد مبتلا به بيمارى آلزایمر ممكن است که اجسام را در جاهاى نامربوط بگذارد.

تغيير در حالات و رفتار

خلق ناپایدار اصطلاحی است که برای بیشتر بیماران آلزایمری رخ می دهد معمولا برای همه افراد بسیار پیش می اید که گهگاهى غمگين و بد خلق باشند اما در فرد مبتلا به آلزایمر تغییر سریع خلق و خو بسیار مي تواند سريع باشد و بى هيچ دليل آرامش به اشك و يا خشم تبديل شود.

تغييرات شخصيتى

این کاملا طبیعی است که بالا رفتن سن شخصيت تغيير كند ولى در فرد مبتلا به آلزایمر مي تواند که این تغییر شخصیت بسیار شديدتر باشد. تغییرات مغزی که در بیماری آلزایمر رخ می دهد می تواند نحوه رفتار و احساسات فرد را تحت تأثیر قرار دهد. بیماران ممکن است موارد زیر را تجربه کنند:

  • افسردگی
  • اجتماع گریزی
  • تغییرات سریع خلقی
  • عدم اعتماد به دیگران
  • تحریک پذیری و پرخاشگری
  • تغییر در عادات خواب
  • پرسه زنی و جستجوگری
  • هنجارشکنی
  • توهم، مثلاً توهم در اینکه چیزی از آنها دزدیده شده است.

از دست دادن انگيزه

خسته شدن از انجام برخی فعالیت های روزمره بطور طبيعى در بسیاری از افراد دیده می شود که بسیاری از افراد از كار در منزل ،فعاليت هاى شغلى و يا وظايف اجتماعى خود خسته می شوند و پس از كمى استراحت دوباره انگيزه هاى خود را باز مى يابند اما در فرد مبتلا به آلزایمر اين بى تفاوتى و بی انگیزگی نسبت به انجام فعالیت های روزمره و حتی کارهای شخصی نیز به تدريج بيشتر مى شود.

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط