درمان تایم
درمان تایم
سرطان مقعد

سرطان مقعد | آشنایی با سرطان مقعدی و راه های پیشگیری از آن

سرطان مقعد | آشنایی با سرطان مقعدی و راه های پیشگیری از آن , علائم بروز سرطان مقعد , روشهای درمان سرطان مقعدی ؛ بهترین متخصص کلورکتال تهران : در واقع این بیماری ،یکی از بیماری های مقعدی محسوب می شود که یکی از انواع سرطان ها می باشد و یکی از تومورها در قسمت نشیمنگاه می باشد.

درمان سرطان مقعدی
درمان سرطان مقعدی

به قسمتی که روده بزرگ را به مقعد وصل می کند ،کانال مقعدی گفته می شود.این کانال دارای حدودا 4-3 متر طول می باشد و سرطان مقعدی هم در این ناحیه بروز می کند ولی خوشبختانه این نوع سرطان به ندرت دیده می شود و افراد بسیار کمی دچار این بیماری می شوند.

لازم به ذکر است که شایع ترین نوع سرطان مقعدی که افراد را دچار خود می کند ،سرطان کاریسنوم سلول – سنگفرشی می باشد. دیگر انواع سرطان مقعدی چندان شایع نمی باشند و احتمال ابتلا به آن یک در هزار می باشد. به همین دلیل هم می باشد که ما در این مقاله هر وقت که از سرطان مقعدی نام خواهیم برد ،بدانید که منظور همان سرطان کارسینوم سلول – سنگفرشی می باشد.

سرطان مقعدی دارای چه نشانه هایی می باشد؟

  • دارا بودن درد و ناراحتی و احساس خارش در اطراف مقعد
  • زخم های اطراف مقعد که ممکن است به پوست اطراف باسن سرایت کنند.
  • خروج ترشحات ژله ای شکل از ناحیه مقعد (یا همان مخاط)
  • داشتن خونریزی مقعدی
  • بی اختیاری در اجابت مزاج
  • برآمدگی های کوچک اطراف مقعد (این علامت می تواند بواسیر هم باشد لذا باید در تشخیص ان دقت زیادی شود.)

چه مواردی می توانند خطر ابتلا به سرطان مقعدی را افزایش دهند؟

  • داشتن فعالیت مقاربتی کنترل نشده
  • ویروس پاپیلوم انسانی (HPV)
  • افرادی که دچار عفونت پاپیلوم انسانی می باشند بیشتر در معرض ابتلا به سرطان مقعدی می باشند (داشتن شریک مقاربتی زیاد احتمال این مورد را بالا می برد).
  • استعمال دخانیات
  • شعیف شدن سیستم ایمنی بدن در برابر بیماری ها و عفونت ها
  • داشتن مقاربت مقعدی

ولی با همه این تفاسیر باز بوده اند افرادی که دچار سرطان مقعدی بوده اند ولی هیچ کدام از نشانه های بالا را نداشتند لذا به همین دلیل هم می باشد که تا کنون علت دقیق این بیماری شناخته نشده است.

نحوه ی پیشگری از سرطان مقعدی:

سرطان مقعدی همچنان که در بالا نیز ذکر کردیم بیشتر بر اثر عفونت HPV ایجاد می شود .دانشمدان بر این عقیده می باشند که واکسن HPV می تواند پیش از ابتلای بیمار به ویروس جلوی عفوت های این بیماری را بگیرد.

لذا افراد بهتر می باشد که جهت جلوگیری از بیماری های مقعدی واکسن های HPV را تزریق کنند در ضمن این واکسن ها مانع از ایجاد برخی از زخم های پیش سرطانی نیز می شوند.

درمان سرطان مقعدی

بسیاری از پزشکان بر این باور می باشند که بهترین راه جهت درمان سرطان مقعدی ، درمان تیمی این بیماری می باشد . ولی این کار می تواند درمان سرطان را مقداری دشوار سازد زیرا در همه بیمارستان ها این تیم درمانی وجود ندارد.

سرطان مقعد
سرطان مقعد

لذا افراد مبتلا ،برای درمان ،در مرحله اول باید یک بیمارستانی را پیدا کنند که در این بیمارستان همه بیماری های مقعدی و گوارشی مورد درمان قرار می گیرند و در انجا پزشکان متخصص هر کدام از این بیماری ها مشغول فعالیت می باشند.

در اغلب موارد درمان قطعی سرطان مقعدی به کمک ترکیب رایوتراپی (اشعه درمانی ) و شیمی درمانی صورت می گیرد ولی چیزی که حتمی می باشد این است که درمان ترکیبی این دو روش در اکثر موارد موفقیت امیز می باشد و بیماری را درمان می کند.

اگر رادیوتراپی و شیمی درمانی به صورت هم زمان مورد استفاده قرار گیرند به احتمال زیاد عوارض جانبی بیشتری را هم به دنبال خواهند داشت .معمولا جهت درمان تومورها و سرطان های کوچک مقعدی روش جراحی مورد استفاده قرار می گیرد و در شرایطی هم که بیماری دارای پیشرفت بیش از اندازه باشد، از جراحی ، شیمی درمانی یا رایو تراپی استفاده می شود.

نحوه ی جراحی سرطان مقعدی

همان طور که اشاره کردیم برای تومور و سرطان های کوچک ،جراحی بهترین درمان محسوب می شود .در افرادی که درمان نخست نتواند سرطان مقعدی را برطرف سازد یا علائم بیماری بازگشت مجدد سرطان را تقویت نماید ،باز هم بهترین راه درمان استفاده از جراحی می باشد .

در واقع درمان سرطان مقعدی را با دو نوع جراحی انجام می دهند :

  1. برداشت موضعی
  2. برداشت شکمی .

برداشت موضعی :

از این روش برای برداشتن تومورهای کوچکی که در ناحیه های بیرونی مقعد به وجود آمده اند ،استفاده می شود.در این روش درمانی فقط قسمت هایی از مقعد را که دارای بافت های سرطانی می باشند ،حذف می کنند.در ضمن این روش آسیبی به اسفنکتر مقعد نمی زند و اختلالی هم در دستگاه گوارش به وجود نمی آورد.

برداشت شکمی :

در این روش درمانی نیز مقعد و قسمتی از روده بزرگ (کولون) را به شکل همیشگی بر می دارند.بنابراین مسیر خروجی دستگاه گوارش به سطح شکم منتقل می شود تا مدفوع از بدن تخلیه گردد و در کیسه کولوستومی جمع گردد.

به این مسیر و سوراخ باز شکمی استوما می گویند ،به احتمال زیاد در نگاه اول این مسئله یعنی کولوستومی برای همه بسیار وحشتناک و درد ناک می باشد .اما بیمارانی که این جراحی را انجام می دهند پس از گذشت یک مدت به ان عادت کرده و به زندگی عادی خود ادامه می دهند.

افردی که دچار این بیماری می باشند بهتر است قبل از اقدام به هر نوه درمانی ،همه اطلاعات پزشکی خود را به یک پزشک متخصص نشان دهند و خواسته خود را از درمان به شکل کاملی با او مطرح کنند . پزشک ابتدا یک رضایت نامه از بیمار دریافت خواهد کرد و با اجازه بیمار اقدام به بهترین درمان برای او خواهد نمود.

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط