درمان تایم
درمان تایم
آتروفی واژن

علائم ونشانه های آتروفی واژن و روش درمان این بیماری

آتروفی واژن , علائم ونشانه های آتروفی واژن و روش درمان این بیماری :  در این متن تلاش شده است که اطلاعاتی کامل از بیماری آتروفی و خشکی واژن ،علت ها ،نشانه ها و روش های درمان آن در اختیار شما عزیزان قرار داده شود.

آتروفی واژن

آتروفی واژن چه نوع بیماری می باشد؟

در حقیقت آتروفی واژن نازک شدن دیواره های واژن می باشد که دلیل آن کاهش تولید استروژن است.ایت اتفاق بیشتر بعد از یائسگی روی می دهد .استروژن که به وسیله تخمدان ها تولید می گردد .دارای نقش حیاتی در روان سازی و سالم نگه داشتن بافت واژن می باشد .زمانی که میزان استروزن کم می باشد ،بافت واژن خشک و شکننده می گردد و واژن بیشتر مستعد التهاب و عفونت می گردد.

یائسگی اغلب بین سنین 45 تا 55 سالگی دز زنان روی می دهد که تخمدان ها دیگر تخمک آزاد نمی کنند .هنگامی که قاعدگی برای مدت 12 ماه یا طولانی تر رخ ندهد ،به احتمال زیاد یائسگی شوع شده است.

در زنانی که دچار بیماری آتروفی واژن می باشند ،احتمال ابتلا به عفونت های واژینال و مشکلات اداری ،زیاد می باشد.و همین طور امکان دارد باعث دردناک شدن رابطه جنسی گرددوحدود 40% زنان یائسه ،به بیماری آتروفی واژن مبتلا می شوند.

مراجعه به پزشک متخصص : بهترین پزشک متخصص زنان در تهران

نشانه های آتروفی واژن چیست؟

درست است که بیماری آتروفی واژن یک بیماری شایع می باشد ولی تنها 20 تا 25 درصد زنان دارای این بیماری برای درمان خود به پزشک مراجعه می کنند . در تعدادی از خانم ها امکان دارد که علائم قبل از یائسگی نیز رخ دهد .در بقیه زنان ،این علائم امکان دارد تا سال ها بعد از یائسگی خود را نشان ندهند.

نشانه های آتروفی واژن عبارت اند از موارد زیر:

  • کوتاه وتنگ شدن کانال واژن
  • نازک شدن دیواره های واژن
  • مشکلات اداری : خشکی واژن در دچار مشکلات اداری شدن نقش زیادی دارد که علت آن نازک و ضعیف شدن بافت های حول گردنه مثانه و پیشاب راه می باشد.برای نمونه علائم ادارای امکان دارد شامل نیاز مکرر جهت دفع ادرار ،عفونت های اداری مکررو بی اختیاری ادرار باشد.
  • لکه بینی بعد از رابطه جنسی
  • احساس درد و ناراحتی در طی رابطه جنسی:این مورد امکان دارد به این علت رخ دهد که واژن شما به نسبت پیش از یائسگی کوچک تر شده باشد واز روانی کمتری برخوردار باشد .همین طور ،پوست حول ناحیه واژن نیز شکننده تر شده است و باعث بدتر شدن مشکل می گردد.
  • خشکی واژن و عدم وجود رطوبت طبیعی در این ناحیه
  • سوزش والتهاب واژن : ناحیه واژن و دهانه واژنشما امکان دارد دردناک و قرمز شده باشد.

در صورتی که شما دچار علائم آتروفی و خشکی واژن می باشید ،برای بررسی و درمان این عارضه می توانید با شماره تلفن تماس داشته باشید.

دلایل آتروفی واژن چیست؟

دلیل آتروفی واژن ،کمبود استروژن می باشد .بدون استروژن،بافت واژن نازک و خشک می گردد.کشسانی بافت واژن کم می شود و به آسانی آسیب می بیند. کاهش استروژن در زمان های دیگری به غیر از یائسگی نیز امکان دارد رخ می دهد که شامل موارد زیر می باشد:

  • در زمان شیر دهی
  • بعد از برداشتن تخمدان ها پیش از رسیدن به سن طبیعی یائسگی که امکان دارد همراه با هیسترکتومی (برداشتن رحم ) انجام گردد.
  • درمان با داروهایی که جهت کاهش میزان استروژن در زنانی به کار می روند که دچار فیبروم رحمی یا آندومتریوز می باشند.
  • بعد از شیمی درمانی برای درمان سرطان
  • بعد از پرتو درمانی ناحیه لگن برای درمان سرطان
  • استرس شدید
  • بعد از هورمون های درمانی برای درمان سرطان سینه
  • یائسگی زود هنگام که اغلب پیش از 40 سالگی رخ می دهد.

اتروفی واژن اغلب پیشرفت کندی را دارا می باشد و خانم ها امکان دارد متوجه هیپ علامتی تا پنج تا ده سال بعد از شوع یائسگی نشوند.

روش پیشگیری از آتروفی واژن

افرادی که دچار این بیماری می باشند می توانند از لوبریکانت های واژینال برا ی مرطوب سازی بافت ها و ممانعت از رابطه جنسی دردناک استفاده بکنند داشتن رابطه جنسی منظم نیز می تواند جهت اجتناب از ابتلا به علائم آتروفی یا خشکی واژن پیشگیری کند زیرا رابطه جنسی ،گردش خون در واژن را بهبود می بخشد که به حفظ بافت واژن کمک می کند.

چگونگی تشخیص آتروفی واژن

در صورتی که شما زنی میان سال باشید ،پزشک از شما سوال خواهد کرد که آیا یائسگی شما شروع شده است یا نه؟و یا آیا نشانه های یائسگی (پریود های نامنظم و یا عدم پریود شدن ،تغییر حالت روحی ،گر گرفتگی ،دشواری در خوابیدن ،تعرق شبانه ) دارید یا نه؟ در صورتی که شما جوان تر باشید پزشک از شما سوال خواهد کرد که آیا به کودک خود شیر می دهید ؟یا پریود های نامنظم دارید که امکان دارد از استروژن کم یا عدم توازن بین هورمون ها باشد.متخصص ،سابقه پزشکی و جراحی شما را بررسی خواهد کرد ودر مورد دارو هایی که در حال حاضر مصرف می کنید نیز سوال هایی را از شما مطرح خواهد کرد.

متخصص زنان بر اساس سن ،نشانه ها و سابقه پزشکی ،احتمال می دهد که آیا شما دچار آنتروفی واژن هستید ویا نه؟و برای تایید این تشخیص ،شما را معاینه لگنی می کند تا علائم خشکی ،قرمزی و نازک شدن بافت ناحیه واژن و دهانه واژن را بررسی نماید.در صورتی که شما یائسه شده باشید ودر حین رابطه جنسی دچار خون ریزی می شوید ،امکان دارد پزشک شما را از لحاظ ابتلا به سرطان اندومتر یا مخاط رحم بررسی نماید .در این روش ،یک نمونه کوچک از بافت مخاط رحم برای فرستادن به آزمایشگاه برداشته می شود.همین طور امکان دارد پزشک مشکلات مربوط به دهانه رحم را با انجام آزمایش پاپ اسمیر بررسی نماید.

چنان چه شما عزیزان هم دچار آتروفی واژن یا علائم یائسگی شده اید ،می توانید با برای بررسی توسط پزشک و معاینه با شما ره تماس بگیرد و برای خود وقت ویزیت رزرو نمایید.

با چه روش هایی می توان آتروفی واژن را درمان کرد؟

تمام خانم ها همه نشانه هایی را که در بالا ذکر شدند را ندارند .درمان به طور معمول دارای بستگی مستقیم با علائم مشکل سازتر می باشد.به این علت که این مشکل ناشی از کمبود استروژن می باشد ،اغلب جایگزینی استروژن در بافت های افراد سودمند می باشد.

پماد ها و داروهای حاوی استروژن

پماد ،قرص واژینال یا حلقه های حاوی استروژن امکان دارد به وسیله پزشک تجویز شوند.قرص واژینال یک قرص بسیار کوچک می باشد که به وسیله یک اپلیکاتور کوچک درون واژن قرار داده می شود .و حلقه نیز یک حلقه انعطاف پذیر و با قطر 5 سانتی متر می باشد که در مرکز خود حاوی هورمون استروژن است.این حلقه ،دیک دوز کم و ثابتی از استروژن را روزانه آزاد می کند.

مزایای این مواد این می باشد که استروژن را به واژن و بافت های اطراف آن بدون دادن استروژن به کل بدن ،بر می گردانند.اغلب درمان هر روزه برای حدود دو هفته صورت می گیرد و بعد هر دو هفته یک بار در صورت لزوم به کار می رود .اغلب این نوع درمان خوب جواب می دهد ولی علائم امکان دارد بعد از متوقف سازی درمان ،مجدداً برگردند.امکان دارد روند درمان برای دو هفته روزی یک بار نیاز شود.

***نکته :

پماد های حاوی استروژن باعث آسیب به کاندوم ها می گردند ،در صورتی که از این نوع وسایل پیشگیر ی از بارداری استفاده می نمایید،آن وقت امکان دارد ترجیح دهید که از قرص های واژینال یا حلقه واژن استفاده نمایید.

روش درمان هورمونی

در این روش مصرف استروژن به شکل قرص ،ژل یا چسب می باشد .این نوع درمان جهت کاهش علائم شما بسیار مناسب می باشد به خوص در صورتی که شما دارای علائم یائسگی باشید.

ژل های لوبریکانت

چنان چه خشکی واژن تنها مشکل شما باشد یا پماد های هورمونی به علت دیگر مشکلات پزشکی تان ،برای شما قابل تجویز نباشد ،ژل های لوبریکانت برای شما سودمند خواهند بود.ژل های لوبریکانت مختلفی موجود می باشند که می توانند خشکی را در حین رابطه جنسی بهبود بخشند.

روش درمان آتروفی واژن با استفاده از لیزر مونالیزا تاچ

در واقع لیزر مونالیزا تاچ یک نوع درمان جوان سازی واژن بر اساس لیزر فراکشنالCO2 می باشد که به طور خاصی برای غشای واژن طراحی گردیده است. مونالیزا تاچ از کاهش استروژن در بافت واژن جلوگیری می کند و این کار با فعال سازی دوباره تولید کلاژن جدید و جوان سازی بافت واژن صورت می پذیرد. در حال حاضر ،مونالیزا تاچ موثرترین روش درمان غیر جراحی و غیر دارویی جهت پیشگیری و درمان آتروفی واژن و اثرات ناشی از آن در طی دوران بعد ازیائسگی . زایمان می باشد.

استفاده از درمان های مبتنی بر استروژن برای چه کسانی ممنوع می باشد؟

خانم هایی که مشکلات زیر را دارند نباید استروژن مصرف نمایند:

  • بیماری کبدی مزمن یا فعال
  • سرطان سینه
  • سرطان آندومتر
  • داشتن خون ریزی واژینال بدون علت
  • مشاهده نمودن لخته های خونی یا سابقه ابتلا به آن ها

و همین طور خانم های مبتلا به سرد درد های میگرنی ،بیماری کیسه ضفرا ،فشار خون بالا یا آندو متریوز بهتر می باشد که به وسیله استروژن درمان نگردند.در صورتی که شما نیز این مشکلات را دارید ،بهترین درمان برای آتروفی واژن در شما به کار بردن لیزر مونالیزا تاچ می باشد .در واقع این لیزر درمان ساده و مختص آتروفی و خشکی واژن می باشد که تنها چند دقیقه وقت می برد ، و همین طور بدون درد و عوارض جانبی بوده و نیاز به بهبود و استراحت ندارد و می تواند قابلیت ارتجاعی و روانی واژن را هم به آن باز گرداند و زندگی فرد و روابط جنسی اش را هم بهبود بدهد.

بهترین درمان برای اتروفی و خشکی واژن ،لیزر درمانی و استفاده از دستگاه مونالیزا تاچ می باشد .شما عزیزان می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت وقت ویزیت با شماره تماس داشته باشید.

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط