درمان تایم
درمان تایم
آرتروز ستون فقرات

آرتروز ستون فقرات , علائم و راه های درمان

آرتروز ستون فقرات , علائم و راه های درمان : اغلب سالخورده ها بیشترین درد های مفصلی را تجربه می کنند که در این بین در واقع یکی از دلایل شایع درد های آزار دهنده ستون فقرات آرترز ستون فقرات است که نام علمی این بیماری نیز استئوآرتریت است. که شایع ترین علت بروز این بیماری در اثر ساییده شدن و یا تخریب غضروف‌ سطوح مفصلی محافظ در بدن می باشد.

آرتروز ستون فقرات

شناخت علایم و درمان به موقع آرتروز از اهمیت بالایی برخوردار می باشد این بیماری بسیار سریع رشد می کند و در صورتی که این بیماری با درمان های مناسب و ورزش و اصلاح حرکات اشتباه حین کار و فعالیت ها ی روزانه کنترل و درمان نشود متاسفانه باید بگوییم که این بیماری روز به روز پیشرفت کرده و غضروف ‌ها به طور کامل از بین می روند. سفتی یا درد مهره گردن یا پشت و یا احساس درد آزاردهنده در انتهای کمر از بارز ترین و شایع ترین نشانه‌ های آرتروز ستون فقرات می باشد.

مراجعه به بهترین متخصص ارتوپدی در تهران : پزشک ارتوپد خوب تهران

علت آرتروز ستون فقرات

معمولا یکی از شایع ترین مشکلاتی که بیشتر افراد گریبان گیر آن می شوند آرتروز ستون فقرات می باشد که در سنین مختلف نیز مشاهده می شود اما بیشتر افرادی که به این بیماری مبتلا می شود اغلب افراد مسن هستند.

مهم ترین علت های آرتروز ستون فقرات عبارتند از:

  • افزایش وزن و تغذیه غیر اصولی
  • بیماری‌های رماتیسمی درمان نشده
  • انجام فعالیت های سنگین
  • آسیب دیدن مهره ها
  • ورزش نکردن

یکی از دردناک ترین بیماری‌ هایی که دچار شدن ان بسیار وحشتناک است آرتروز مهره ستون فقرات است. غضروف ها بخش اعظمی از مهره‌ های ستون فقرات و مفاصل بین مهره ای را در بر می گیرند. از این رو در صورتی که غضروف ‌ها آسیبی ببینند مهره ها نیز دچار مشکل می شوند. پس با توجه به نقش غضروف ها محافظت از غضروف‌ها امری بسیار حیاتی می باشد.

عوارض آرتروز ستون فقرات

با توجه به شدت این بیماری در صورتی که این بیماری به موقع درمان نشود باعث بروز التهاب، ساییدگی، تخریب و هر گونه آسیب ‌دیدگی دیگری در مفصل‌ ها می شود. همزمان با آرتروز ستون فقرات تخریب دیسک های بین مهره ای نیز در بیشتر اوقات ایجاد می شود. و با توجه به ناحیه درگیر در ستون فقرات فرد می تواند که دچار درد گردن یا کمر شود.

زیرا بیشتر افرادی که به این بیماری مبتلا هستند، در ناحیه کمر و ستون فقرات خود درد های بسیار شدیدی را احساس می کنند. دلیل اصلی این درد ها نیز این می باشد که با مشکل پیدا کردن مفاصل بین مهره ای ، مهره‌ ها با ساخت استخوان اضافی موجب ایجاد تنگی کانال نخاع کمر می شوند.

ورزش های آرتروز ستون فقرات

یکی از مهم ترین فایده های که ورزش کردن برای افراد دارد علاوه بر تناسب اندام و حفظ آن برای پیشگیری و درمان بیماری ‌هایی نظیر آرتروز نیز انجام ورزش های مناسب و رعایت تغذیه بسیار مهم است. از این رو و با توجه به نوع بیماری راه‌ های درمانی بسیار متعددی برای این منظور در نظر گرفته شده است. که ورزش کردن مناسب یکی از مناسب ترین راه ‌های پیشگیری و درمان بیماری آرتروز ستون فقرات می باشد.

زیرا همان طور که مشخص است ورزش کردن باعث قوی تر شدن عضلات می شود و فرد با پا گذاشتن به سنین پیری کمتر در معرض ابتلا به بیماری آرتروز قرار می گیرد
خوشبختانه ورزش های آرتروز ستون فقرات نتایج بسیار خوب و باور نکردنی در زمینه کنترل این بیماری داشته است. با مراجعه به متخصص ارتوپدی و یاد گیری ورزش های مناسب علمی و فیزیو تراپی در این زمینه کمک بزرگی به بهبود و کاهش درد می کنید.

آرتروز شدید ستون فقرات

درباره ی بیماری آرتروز گفتیم که این بیماری اغلب با افزایش سن و فرسایش مفاصل بین مهره ای پدیدار می شود و یکی از دردناک ترین بیماری ‌هایی است که ستون فقرات شما می تواند به آن مبتلا شود اگر به درستی تشخیص داده نشده و تحت درمان قرار نگیرد به سرعت پیشرفت می کند و عواقب بسیار بدی به همراه دارد در بیشتر بیمارانی که دچار آرتروز شدید ستون فقرات می شوند معمولا بیرون زدگی، پاره شدن دیسک و یا آسیب دیدگی جدی ریشه های عصبی ستون فقرات بخشی از عوارض آرتروز شدید ستون فقرات است که فرد را درگیر کرده است. با توجه به نقش مفصل ها در محافظت از ستون فقرات در صورت آسیب دیدن آن ها موجب اختلال در عملکرد قسمت ‌های دیگر بخش حرکتی بدن می شود.

نام بیماری آرتروز ستون فقرات

بیماری آرتروز ستون فقرات که با نام علمی استئوآرتریت نیز شناخته می شود. در بدن افراد غضروف ها را درگیر می کند و از آن جایی که نقش غضروف ها پوشاندن و حمایت از انتهای استخوان ها در محل مفصل می باشد. در این صورت بیماری که به بیماری آرتروز ستون فقرات مبتلا باشد دارای غضروفهای بسیار نازک و ضعیفی می باشد و دچار فرسایش می شوند. و اگر که این فرسایش ادامه پیدا کند می تواند که منجر به از بین رفتن کامل بافت غضروفی فرد شود. تنگ شدن محل خروج ریشه های عصبی و بروز دردهای بسیار شدید واختلال در فعالیت های روزانه بیمار در صورتی که بافت غضروفی کاملا از میان برود از شایع ترین علائم می باشد. معمولا افرادی که به این نوع بیماری دچار هستند هنگام بیدار شدن از خواب، خم و راست شدن و یا انجام فعالیت های حرکتی درد بسیار زیادی را متحمل می شوند.

تشخیص آرتروز ستون فقرات

با توجه به نوع بیماری و درد ها و مشکلاتی که برای فرد بیمار به وجود می اورد تشخیص زود هنگام بیماری آرتروز ستون فقرات می تواند که در کنترل و بهبود این بیماری مساله‌ای بسیار حائز اهمیت محسوب شود. معمولا راه های مختلفی برای تشخیص صحیح این بیماری وجود دارد. که اولین راه پزشک متخصص ارتوپدی با انجام معاینات مخصوص و مشاهده تصویر حاصل از پرتونگاری اشعه ایکس وجود یا عدم وجود بیماری آرتروز را تشخیص می دهد. ام آر آی نیز در بیشتر اوقات و برای تشخیص دقیق تر برای بسیاری از افراد پیشنهاد می شود.

در بسیاری از افراد شدت بیماری آرتروز اگر بسیار باشد در این صورت می تواند که به اعصاب بیمار نیز آسیب برساند. از همین رو پزشک متخصص ارتوپدیبرای اطمینان از سلامتی عصب ها از روش شناسایی الکترومیوگرافی استفاده می کند. با توجه به مشکلاتی که این بیماری در صورت درمان نشدن و یا درمان دیر هنگام برای فرد دارد به خاطر داشته باشید که اگر علایم این بیماری را در ستون فقرات خود مشاهده کردید، بهتر است هر چه زودتر به یک پزشک متخصص ارتوپدی مراجعه نمایید.

متخصص آرتروز ستون فقرات

بسیاری از افراد با داشتن درد ها و مشکلات شدید مفصلی از مراجعه به پزشک امتناع می کنند که پیشنهاد ما برای این افراد مراجعه به پزشک متخصص ارتوپدی می باشد. فراموش نکنید که با مراجعه به یک متخصص آرتروز ستون فقرات بهترین راه‌های درمانی برای بیماری تان را به دست می اورید. در این مراجعه با توجه به نوع مشکل شما پزشک متخصص در مرحله اول به وسیله سوالاتی که از شما می پرسد، معایناتی که انجام می دهد و با استفاده از نتایج پاراکلینیک نظیر ام آر آی و پرتونگاری اشعه ایکس و … نوع و شدت آرتروزو تنگی کانال نخایی را تشخیص می دهد.

و سپس بسته به نوع آرتروز و شدت پیشروی آن بهترین راه درمان برای شما صورت می گیرد. پس به یاد داشته باشید که با انتخاب یک متخصص ارتوپدی خوب و با تجربه روند درمانی شما به سرعت و بسیار عالی پیش می رود و از این طریق از پیشرفت بیماری شما جلوگیری می شود.

راه های درمان آرتروز ستون فقرات

با توجه به این تعداد افرادی که دارای این نوع بیماری هستند کم نیستند اما تا کنون درمان قطعی برای این بیماری وجود ندارد اما راه های درمان آرتروز فقرات کم نیستند. در صورت مراجعه به پزشک پس از تشخیص اولیه بر اساس شدت آرتروز، پزشک متخصص ارتوپدی راه های مناسبی را درمان به شما توصیه می کند. عمده درمان هایی که به پیشگیری بیماری کمک می کند می توان به درمان دارویی، فیزیوتراپی، ورزش، طب سوزنی، تزریق در مفاصل و جراحی اشاره داشت. مهم ترین مسئله دیگری که بسیار برای فرد بیمار مناسب است کاهش وزن، و رعایت طریقه اصولی درست نشستن، سرما گرما(ترموتراپی) دادن به محل درد و انجام فعالیت ها به شیوه ای صحیح از جمله این موارد هستند.

انواع آرتروز ستون فقرات

مهم ترین عوامل بروز بیماری آرتروز ستون فقرات اضافه وزن، افزایش سن، عامل وراثت، حادثه و … می باشد که سبب می شود تا یک فرد دچار فرسایش و تحلیل غضروفی شود و به بیماری آرتروز مبتلا شود.

توجه داشته باشید که بیماری آرتروز بسته به اینکه کدام مهره های ستون فقرات را درگیر خود کرده است، بافت های دیگر آن قسمت را تحت تاثیر قرار داده و در آن ناحیه درد شدیدی ایجاد می نماید. آرتروز ستون فقرات یکی از انواع شایع بیماری های آرتروزی می باشد که بیشتر در زنان و افرادی که بالای ۶۰ سال سن دارند دیده می شود. در طی این بیماری ازار دهنده ترین مشکل برای فرد تحلیل رفتن غضروف های مفصلی بیمار است که در طی این بیماری دردسرهای زیادی برای ستون فقرات فرد بیمار به وجود می آورد.

پیشگیری از آرتروز ستون فقرات

معمولا افرادی که از این بیماری رنج می برند کم نیستند و در صورتی که با این افراد وارد گفتگو شوید متوجه خواهید شد که این افراد تا چه اندازه از این بیماری رنج می کشند یکی از کار های مهمی که می بایستی انجام داد پیشگیری از آرتروز ستون فقرات می باشد که باید برای سلامتی خود در حال و آینده انجام دهیم. با توجه به این که ستون فقرات ما حرکات بسیار زیادی را در طی شبانه روز انجام می دهند از این رو بیشتر در معرض آسیب و فرسایش قرار دارند. بهترین راه کار انجام ورزش و انجام حرکات روزانه به شیوه ای درست در کنار داشتن تغذیه سالم و مصرف کلسیم و ویتامین د به میزان لازم برای محافظت از ستون فقرات می باشد

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط