درمان تایم
درمان تایم
بیماری هموروئید

آشنایی با بیماری بواسیر ( همورئید ) و درمان بواسیر

آشنایی با بیماری بواسیر ( همورئید ) و دلایل ابتلا به این بیماری , درمان بواسیر  : به طور یقین همه ما تا حدودی با بیماری بواسیر آشنا می باشیم و اسم این بیماری را در تعدادی از اطرافیان خود که دچارش بود،شنیده ایم .بسیاری از مردم چون بیشتر این بیماری را در افراد مسن مشاهده کرده اند تصور می کنند که افراد در سنین بالا دچار این بیماری می شوند ولی این در صورتی است که افراد در جوانی مبتلا به این بیماری می گردند.این بیماری امکان دارد که بدون علائم مشخصی در بدن فرد ایجاد شود و در صورت بروز نشانه های آن نیز به دلیل جوانی و بی توجهی فرد به آن ،مدت ها از نظر مخفی بماند .ما در این مقاله سعی داریم تا شما را بیشتر با دلایل بروز و همین طور چگونگی درمان این بیماری آشنا کنیم.

بواسیر

همورئید یا بواسیر چه نوع بیماری می باشد؟

این بیماری به شکل تورم و التهاب مویرگ های موجود در خروجی دستگاه گوارش یعنی مقعد ظاهر می شود.نام علمی این بیماری هموروئید می باشد در واقع دلیل به وجود آمدن این بیماری این مسئله می باشد که ،دیواره های درونی مقعد در چهار سانتی متر انتهای روده بزرگ به خاطر داشتن ویژگی ارتجاعی و عملکرد دریچه ای آن از رگ های بالشتکی با دیواره های حساس تشکیل شده اند. در هنگام دفع مدفوع خشک،مویرگ های بخش انتهایی دستگاه گوارش که وظیفه مراقبت از کانال مقعد را عهده دار می باشند ،دچار کشش شده و ملتهب می گردند.کشیدگی دیواره های سیاهرگی با کاهش توان انقباضی از پمپاژ خون به سمت نواحی بالاتر جلوگیری می کند و مانع از بازگشت آن به قلب می گردد.پس هر چیزی که از بازگشت خون داخل این رگ ها به قلب جلوگیری کند ،باعث افزایش فشار خون این سیاهرگ های دهانه مقعد شده و موجب گشاد و پیچ در پیچ شدن این عروق خواهد گریدو باعث ابتلای فرد به بیماری بواسیر خواهد گرید.

مراجعه به بهترین متخصص گوارش

افراد با چه سنینی بیشتر دچار بیماری هموروئید می شوند؟

باید بگوییم که در حالت کلی می توان گفت که تقریباً 50% افراد بالای 50 سال دچار این بیماری می باشند و بین این سنین این بیماری بسیار شایع می باشد.ولی تعدادی از افرادی که دچار این بیماری هستند ،هیچ نشانه ای در آن ها دیده نمی شود.ولی این مسئله به این معنی نمی باشد که افراد جوان جامعه دچار این بیماری نمی گردند.ولی در بین افراد یک جامعه یک سری افراد بیشتر در معرض خطر ابتلا به این بیماری می باشند .مانند:خانم های باردار ،ورزشکاران ،افرادی که اجسام سنگین بلند می کنند و یا افرادی که دچار اضافه وزن زیاد هستند.

به چه دلیل افراد دچار بیماری هموروئید می گردند؟

درست است که دلیل اصلی بروز بیماری بواسیر نامشخص است.ولی عمل نکردن به یک سری اصول تغذیه ای و همین طور داشتن سبک زندگی نادرست نیز دارای تاثیرات زیادی در ابتلای فرد به این بیماری می باشند که ما در زیر به تعدادی از این عوامل اشاره کرده ایم:

  • عدم صرف میوه و سبزیجات به اندازه کافی : از آنجایی که اگر میوه و سبزیجات و مواد غذایی حاوی فیبربه اندازه کافی صرف نشوند ،سرعت حرکت مواد غذایی در بدن کاهش پیدا کرده و در نتیجه فرد دچار یبوست خواهد شد.
  • مصرف نکردن آب کافی به صورت روزانه : در صورتی که فرد آب کافی ننوشد این مسئله موجب خواهد شد که مدفوع فرد سفت و خشک شده و به سختی درون روده ها حرکت کند و در نتیجه باعث خراش مقعد گردد.
  • مصرف نوشیدنی های حاوی الکل : باید بگوییم که صرف الکل یکی از مواردی می باشد که موجب ایجاد اختلال در دستگاه گوارش می گردد.
  • داشتن اضافه وزن : چاقی به غیر از اینکه موجب کم تحرکی فرد می گردد بلکه سرعت حرکات روده ای را هم کاهش داده و باعث می شود که فشار بیشتری به ناحیه مقعد فرد وارد شود.
  • داشتن رابطه ی جنسی مقعدی : به خاطر دریچه ای بودن عضلات ناحیه مقعد و بسته بودن آن در حالت طبیعی ،فرد در زمانی که رابطه مقعدی برقرار می کند ،آلت تناسلی با زور و فشارموجب می شود که مقعد باز شود ،و همین فشار موجب می شود که عضلات و اعصاب ان تضعیف شده و کنترل بر دریچه کاهش پیدا کند..و همین طور در صورتی که فرد این نوع رابطه را ادامه داده و تکرار کند ،باعث خواهد شد که دیواره های عروقی این ناحیه نازک شده و تحریک شوند.
  • وارد شدن فشار زیاد با سرفه های شدید و مکرر :  هنگامی که فرد سرفه می کند ،با هر سرفه فشار ناحیه شکم زیاد شده و با هر بار تکرار شدن آن به عضلات کف لگن نیز فشار وارد می شود.
  • زور زدن در حین دفع مدفوع : در صورتی که فرد در زمان دفع مدفوع زور بزند ،عضلات ناحیه مقعد بیش از اندازه کشیده و تحریک خواهند شد.
  • حمل وسایل سنگین و بیش از حد توان فرد : در صورتی که فردی اجسامی با وزنی بیش از حد توان فیزیکی بدن خود بردارد موجب خواهد شد که به عضلات کف لگن از جمله کانال مقعد آسیب وارد شود.
  • زیاد نشستن یا زیاد ایستادن فرد : برخی از افراد که دارای شغل هایی مانند کارمند یا رانندگی در سافت های طولانی می باشند چون در این شرایط مقعد تحت فشار قرار می گیرد ،بنابراین می تواند زمینه ساز بیماری هموروئید باشد.
  • اجتناب از فعالیت های بدنی و زندگی ماشینی : کم تحرکی و داشتن زنگی ماشینی موجب کاهش فعالیت دستگاه گوارش فرد می گردد.
  • داشتن فعالیت های بدنی نادرست و سنگین : فعالیت های ورزشی که به شیوه های غیر اصولی با وارد کردن فشار زیاد بر بدن آنجام می گردند ،موجب آسیب به دستگاه گوارش فرد و کف لگن وی می شوند.

بیماری هموروئید

چه بیماری هایی امکان دارد که منجر به بواسیر یا هموروئید گردند؟

  • پارگی مقعد در زمان برش عضلات کف لگن در زایمان های دشوار

در زمان های خیلی سخت ،جهت کمک به خروج سر نوزاد ،برش های عمیقی در ناحیه کف لگن ایجاد می کنند ،در صورتی که مقداری بی احتیاطی در حین برش رخ دهد می تواند عضلات مقعد را نیز درگیر کرده و به آن ها آسیب وارد کند.

  • کانسر کولون (سرطان قسمتی از روده بزرگ)

در صورتی که قسمتی از روده فرد درگیر سرطان شود ،این عارضه از موجب اختلال در حرکات روده ای شده و در هضم و دفع مدفوع نیز مشکل به وجود خواهد آورد.

  • استفاده از تعدادی از داروها

اختلالاتی که برخی از داروها درگوارش فرد ایجاد می کنند نیز می تواند فرد را دچار عارضه بواسیر بکند.

  • افراد معتاد یا استفاده از مواد مخدر

چون مواد مخدر عملکرد صحیح دستگاه گوارش را برهم می زنند ،لذا می تواند فرد را برای بیماری بواسیر مستعد کنند.

  • داشتن اختلالات روحی و روانی

این گونه بیماری ها علاوه بر اینکه روح و روان فرد را درگیر خود می کنند ،بلکه می توانند جسم فرد را هم تهدید کرده و او را دچار یک سری عارضه ها بکنند.

  • حاملگی

در دوران حاملگی هم تغییرات هورمونی می تواند تاثیرات زیادی بر دستگاه گوارش فرد داشته باشد و هم فشار ناشی از بزرگی شکم و رحم موجب تحریک ناحیه مقعد می شوند.

  • داشتن تجربه اسهال و یبوست مزمن

این امکان وجود دارد که به دریچه مقعد در زمان خروج سریع مدفوع در زمان اسهال با ایجاد اصطکاک و یا خروج کند و به سختی آن در زمان یبوست ،فشار وارده شده و موجب آسیب آن شود.

  • داشتن اختلالات کبدی

مشکلات کبدی هم با ایجاد اختلال در عملکرد صحیح دستگاه گوارش می تواند موجب ابتلای فرد به بواسیر گردند.

  • ضعیف شدن عصبی دریچه مقعدی بع دلیل بالاتر رفتن سن

افزایش سن در برخی از افراد ممکن است که کنترل عصبی فرد بر ناحیه مقعد را کاهش دهد و باعث شود که کنترل فشار وارد بر آن از توان فرد خارج گردد.

سرطان با هموروئید چه ارتباطی دارد؟

خوشبختانه بیماری هموروئید نمی توانند عامل ایجاد سرطان شود.ولی این امکان وجود دارد که این دو بیماری به طور هم زمان بروز پیدا کنند .در همه موارد خاص مخصوصاً در صورتی که بیماربیشتر از 40 سال سن داشته باشد و اگر نشانه اصلی بیماری فرد خون ریزی باشد،برای تشخیص دقیق و رد نمودن احتمال سرطان کلونوسکپی و رکتوسیگموئیدسکپی مورد نیاز می باشد.و باید این نکته را هم یادآور شویم که همورئید ایجاد خون ریزی سیاه رنگ نمی گردد و رنگ خون آن روشن می باشد.

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط