درمان تایم
درمان تایم
تعویض مفصل ران

تعویض مفصل در بیماران نارسایی کلیوی

تعویض مفصل در بیماران نارسایی کلیوی : در افرادی که دچار نارسایی کلیه می باشند به دلایل مختلفی مفصل ران می تواند دچار خرابی شود و لذا تعدای از این گونه بیماران نیاز به جراحی تعویض مفصل لگن و ران داشته باشند.ولی باید اشاره داشته باشیم که جراحی این بیماران نیازمند توجه و دقت به نکات ویژه ای می تعویض مفصل رانباشد که ما در این مقاله سعی خواهیم کرد که به بررسی این نکات بپردازیم.

 

 

همان گونه که می دانید ،کلیه یک عضو مهم بدن ما انسان ها می باشد که وظیف پالایش خون و دفع مواد زاید از بدن ما را بر عهده دارد.ولی متاسفانه تعداد زیادی از بیماری های می توانند کارکرد کلیه ها را دچار اختلال کنند ولی با این وجود کلیه امکان دارد حتی با وجود بیماری به کار خود نه به صورت کامل ادامه دهد. زمانی که بیماری کلیوی پیشرفت زیادی کرده و بیشترین قسمت بافت هر دو کلیه از بین می رود ،کارکرد کلیه دچار اختلال شده ،که به این حالت نارسایی کلیه گفته می شود.

بایدا شاره کنیم که نارسایی کلیه می تواند بر کارکرد تعداد زیادی از اعضای حیاتی بدن تاثیرگذار باشد و آن ها را با اختلالاتی مواجه سازد.از جمله این اعضا سیستم اسکتال بدن یا به عبارتی استخوان ها و مفاصل می باشد. گفتنی است که در افراد که دچار نارسایی کلیه می باشند ،پوکی استخوان و در پی ان احتمال شکستگی گردن استخوان ران رایج می باشد در این بیماران در ضمن سیاه شدن سر استخوان ران را نیز می توان مشاهده کرد. این مشکلات می توانند بیمار را به سوی تخریب مفصل ران سوق دهند تا اندازه ای که بیمار نیازمند جراحی تعویض مفصل ران شود.

تعویض مفصل زانو

بیشتر بخوانید : تعویض مفصل زانو

خوشبختانه امروزه با پیشرفت هایی که در زمینه همودیالیز و پیوند استخوان به دست آمده است ،امید به زندگی این گونه بیماران افزایش پیدا کرده و در پی آن عده ی زیادی از این بیماران لازم است که جراحی تعویض مفصل ران را انجام دهند. امکان دارد که بیماران مبتلا به نارسایی کلیوی ؛تحت درمان همودیالیز باشند و یا پیوند کلیه انجام داده باشند اما در هر صورت امکان بروز عوارض بعد از جراحی در آن ها بالا می باشد به گونه ای که برخی از آمارها احتمال بروز عارضه را بیشتر از 50% درصد نشان داده اند.

عوارض تعویض مفصل در بیماران نارسایی کلیوی

  • از انجایی که در بیمارانی که دچار نارسایی کلیه می باشند ،سیستم دفاعی بدن ضعیف می باشد ،احتمال بروز عفونت محل جرلحی در این بیماران بالا می باشد.
  • لازم به ذکر است که هم در بیمارانی که دیالیز می کنند و هم در افرادی که پیوند کلیه انجام داده اند ،استخوان های لگن اغلب دچاری پوکی می باشند و احتمال شکستگی های اطراف مفصل مصنوعی چه در حین جراحی و چه پس از آن بالا می باشد.
  • درست است که در بیمارانی که دچار نارسایی کلیوی می باشند و همچنین درد شدید مفصل ران دارند ،انجام عمل جراحی تعویض مفصل ران می تواند کمک کننده بوده و مشکلات حرکتی مفصل ران و لگن را تا اندازه زیادی از بین ببرد اما امکان روی دادن عوارض در هنگام جراحی و همین طور بعد از جراحی در این بیماران بیشتر از حالت عادی می باشد. لذا پزشک جراح توپد باید دقت زیادی به این عوارض احتمالی بکند و تا جایی که امکان دارد تدابیری را بیندیشد که امکان روی دادن این عوارض را پایین بیاورد.
اشتراک گذاری

مطالب مرتبط