درمان تایم
درمان تایم
لگن خاصره

لگن خاصره , متخصص جراحی لگن خاصره

عمل لگن خاصره کوچک , متخصص جراحی لگن خاصره : درباره ی شکستگی لگن باید بگوییم که این شکستگی یکی از درد ناک ترین نوع شکستگی‌ ها به شمار می‌آید و از ان جایی که شکستگی‌ های لگن انواع مختلفی دارند و قسمت ‌های متفاوتی را در بر می‌گیرد در بیشتر مواقع بسیاری از بیماری مجبور هستند تا برای درمان درد لگن خاصره جراحی لگن خاصره را انجام دهند زیرا همان طور که گفتیم در برخی از موارد برای بیماران این جراحی ضروری می ‌باشد. لگن خاصره در بدن مابین ستون مهره‌ها و استخوان‌های ران واقع شده است.

لگن خاصره

متاسفانه بیشتر شکستگی ‌های لگنی به دلیل وارد شدن ضربات و آسیب های شدید به لگن خاصره به وجود می آید که نیاز به جراحی دارد و با توجه به این که جراحی لگن خاصره از اهمیت بالایی برخوردار است نیاز به دقت زیادی دارد. یکی از رایج ترین عمل ‌های مربوط به هیپ جراحی تعویض مفصل لگن است.

در صورتی که فرد دچار در رفتگی لگن خاصره شده باشد داشتن دردد های شدید بسیاری طبیعی است بهترین کار مراجعه به پزشک معالج می باشد که پزشک برای درمان بیمار عمل جا انداختن را انجام می‌ دهد. با توجه به این که در جراحی ‌های مربوط به لگن زمان ارزش زیادی دارد. از این رو به تاخیر انداختن در عمل سبب می ‌شود تا آسیب‌ های عصبی شدید تر شوند.

معرفی بهترین ارتوپد در تهران : متخصص ارتوپدی در تهران

عضلات لگن خاصره در زنان

درد های لگنی یکی از مشکلات شایع میان زنان به شمار می‌آید با توجه به این که بیشتر خانم ها دچار هیپ هستند از این رو سلامت عضله لگن خاصره در آن ها از اهمیت بالایی برخوردار می باشد و مهم ترین عضلات زنان مثل عضلات مثانه، رحم و مقعد و (قولون) توسط این بخش نگهداری می‌شود.

در واقع این عضلات به دو گروه قدامی و خلفی طبقه ‌بندی می ‌شوند. معمولا به علت بارداری مفاصل و رباط های لگن خاصره در زمان بارداری سفتی خود را از دست می‌دهند تا برای زایمان آماده شوند. معمولا علت این شل شدگی نیز بر اثر ترشح هورمون‌ های بارداری صورت می گیرد و علت درد لگن خاصره در بارداری همین موضوع است.

بیشتر خانم ها با انجام ورزش و کار درمانی ماهیچه لگن خاصره را تقویت می کنند تا به این صورت اندکی از درد های لگنی را کاهش دهند که معمولا بسیار نیز موثر است. بیشتر فیزیوتراپ ها برای کاهش درد انجام فیزیوتراپی و ماساژ های مخصوص را برای تسکین درد و تقویت ماهیچه توصیه می‌ کنند.

مشکلات لگن خاصره نوزاد

لگن خاصره ساختار استخوانی حلقوی داشته و در پایین ستون مهره ‌ها و بالا استخوان‌ های ران قرار گرفته است. از دو استخوان حلقه شکل قرینه که در محل استخوان مثلثی خاجی به هم متصل می ‌شوند، تشکیل شده است؛ و در رفتگی و یا نیمه در رفتگی لگن نوزاد مادر زادی از مشکلات لگن خاصره در نوزاد به حساب می اید که این مشکل معمولا در نوزادان دو قلو و یا نوزادانی که سابقه ژنتیکی دارند این مشکل بیشتر به چشم می‌ خورد.

با توجه به این مشکل ایجاد شده در رفتگی یا شل شدن مفصل اتصال دهنده ران به لگن می‌تواند که برای نوزاد بسیار آزار دهنده و سخت باشد. نوزاد در صورت مبتلا شدن به این نوع درد های ازار دهنده بسیار بی قراری می کند از این رو برای تشخیص این مشکل لگن نوزاد باید حتما به پزشک متخصص ارتوپد مراجعه کرد. و در صورتی که پزشک متخصص به نوع بیماری نوزاد شک کند دستور به انجام رادیوگرافی می دهد.

بیماریهای لگن خاصره

همان طور که در بخش بالا گفتیم اسکلت لگن خاصره در در جایی میان ستون مهره‌ ها و استخوان‌ های ران قرار دارد و اندام‌ های تحتانی را با تنه مرتبط‌ می ‌سازد. یکی از آزار دهنده ترین درد های که در بسیاری از افراد شایع است درد های لگنی است که این درد ها می ‌توانند بر اثر بیماری ایجاد شود و بسیار آزار دهنده نیز باشند. از جمله بیماری‌ های لگن خاصره می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • روماتیسم مفصل لگن (آرتریت)
  • التهاب کیسه مفصلی در لگن
  • شکستگی استخوان لگن
  • دررفتگی مفصل لگن
  • پارگی مفصل لگن
  • فتق کشاله ران
  • پیچ خوردگی لگن
  • التهاب و تورم تاندون‌ها
  • وجود تومور‌های سرطانی
  • کاهش جریان خون به استخوان لگن
  • ضعف سراستخوان ران در محل اتصال به لگن (بورسیت)

به علاوه بر مواردی که گفته شد همچنین التهاب، درد، تیر کشیدن، احساس سوزش، گزگز و یا بی‌ حسی در ناحیه لگن خاصره می تواند از نشانه های بیماری ‌به شمار بیاید.

شخصات لگن خاصره

ورزش لگن خاصره در مردان

معمولا در بیشتر مردانی که به مشکل لگن خاصره مبتلا هستند انجام ورزش لگن خاصره به دلیل تقویت شدن عضلات و ماهیچه های کف لگن می تواند بسیار مفید و موثر باشد زیرا که این عضلات از مفصل لگن پشتیبانی می کنند تا فشار کمتری به لگن وارد شود معمولا در بیشتر مواقع ضعیف شدن این عضلات سبب ایجاد احساس درد شدید در ناحیه لگن می ‌شود.

معمولا با انجام ورزش های لگن خاصره در این ناحیه و کاهش تنش‌ ها و گرفتگی ها کمتر می شود و در میان انواع ورزش های لگن خاصره ورزش کگل یکی از ورزش‌های مناسب برای لگن خاصره می باشد از این رو بهتر است تا درباره انجام ورزش های مربوط به لگن خاصره با پزشک ارتوپد متخصص خود مشورت نمائید.

شایع ترین عوامل درد لگن خاصره در مردان عبارتند از:

  • التهاب یا عفونت پروستات
  • اسپاسم عضلات کف لگن
  • درد سیاتیکی
  • درد ناشی از بورسیت و یا التهاب مفصلی

آسیب لگن خاصره

همان طور که گفتیم از آزار دهنده ترین درد های لگنی درد های شدید و غیر قابل تحمل لگن خاصره ی می باشد که علت این درد ها آسیب های است که به لگن خاصره وارد می شود لگن خاصره متشکل از سه استخوان است که دو تا از این استخوان‌ها حلقه‌ای شکل هستند و اسم آن ها بی‌ نام و استخوان سوم که مثلثی شکل بوده و دو استخوان بی‌نام را به هم متصل می‌کند، خاجی نام دارد. به کمک مفاصل بین استخوان‌ هاى ران با خاصره و مفصل بین استخوان خاجى با اولین مهرهٔ کمرى از پایین حرکات لگن خاصره صورت می‌ گیرد. معمولا با توجه به درد های وحشتناکی که در این ناحیه انتشار می یابد پزشکان برای اینکه از سلامت این ناحیه اطمینان حاصل کنند آزمایش لگن خاصره را انجام می ‌دهند.

معمولا با توجه به نوع آسیب‌ های حلقه لگن آن به دو نوع پایدار و ناپایدار تقسیم می‌ شوند. در نوع پایدار شکل حلقه لگن تغییر نکرده اما در نوع ناپایدار حلقه لگن از یک یا چند محل باز می‌ شود. شکستگی لگن جدی‌ ترین آسیب لگن می باشد که در اکثر موارد نیاز به جراحی دارد.

علائم لگن خاصره

شایع ترین علائم لگن خاصره در هنگام شکستگی عبارت است از: درد شدید در ناحیه ی لگن و افزایش درد هنگام حرکت پا و در بیشتر اوقات نیز عدم توانایی در نشستن و بلند شدن و چرخش پا ها به سمت بیرون می ‌باشد. یکی از اثر بخش ‌ترین راه‌ های پیش گیری و درمان مشکلات لگنی تمرینات لگن خاصره بدن انسان است توجه داشته باشید که حرکات اصلاحی لگن باید با مشورت پزشک متخصص و تحت نظر مربی مجرب و یا فیزیوتراپیست صورت بگیرد تا اثر بخش باشد.

از جمله این حرکات اصلاحی می‌ توان به تمرینات تعادل عضلانی، تمرینات قدرتی ، پایداری ایستا، تمرینات پویا و نرمش لگن خاصره اشاره داشت؛ اما در بعضی از موارد ممکن است که شدت آسیب دیدگی به حدی باشد که پزشک متخصص ارتوپدی دستور به عمل جایگزینی لگن بدهد قیمت لگن خاصره با توجه به اینکه تولید داخلی بوده و یا خارجی بسیار متفاوت می ‌باشد. فراموش نشود که بعد از عمل ‌های جراحی نیز انجام این حرکات ورزشی اصلاحی می ‌تواند در بازیابی سلامت کامل بیمار موثر باشد.

مفصل لگن خاصره

مفصل لگن خاصره از اصطحلاک و ساییدگی استخوان لگن جلوگیری می کند. آسیب دیدگی این مفصل در اثر بروز حادثه، افزایش سن و یا مبتلا شدن به بیماری ‌های لگنی می تواند که باعث احساس درد به هنگام خم کردن ران و بالا و پایین رفتن از پله ها شود.

معمولا پزشک متخصص برای درمان مشکلات مفصل ابتدا دارو درمانی و فیزیوتراپی و در اخر جراحی مفصل لگن را انتخاب می کند. ممکن است تا در اغلب اوقات تورم لگن خاصره به دلیل بیماری بورسیت تروکانتر به وجود آمه باشد؛ که بیشتر این بیماری در زنان و افراد سن بالا دیده می ‌شود. برخورد ضربه و سایش در ناحیه بورس تروکانتر لگن دلایل ابتلا به این بیماری است. از راه ‌های درمان این بیماری تزریق اوزون، فیزیوتراپی ، استفاده از امواج رادیویی و لیزر درمانی می ‌باشد. در صورت داشتن درد مزمن هر چه سریع تر به پزشک متخصص مراجعه کنید تا درمان زود تر انجام گردد.

سرطان لگن خاصره

یکی از دلایل ایجاد درد های غیر قابل ‌تحمل در ناحیه لگنی بیماری سرطان لگن خاصره می باشد که همراه با درد و تورم در ناحیه کشاله ران و لگن است. ممکن است که بسیاری از افراد درد های لگنی را تجربه کنند اما لازم نیست با بروز اولین درد نگران مبتلا شدن به سرطان باشید درد های لگنی دلایل زیاد دیگری هم می ‌توانند داشته باشند.
بسیار بخش مهمی از بدن را تشکیل می‌ دهد که ما بین تنه و ران ‌ها قرار گرفته است. مهم ترین وظیفه لگن خاصره بر قراری تعادل وزنی میان بالا تنه و پایین تنه است. همچنین این ناحیه نقش مهمی در حرکت پاها و راه رفتن ایفا می ‌نماید.

توجه داشته باشید که مراقبت از لگن می‌ تواند که ما را از ابتلا به بیماری ‌های لگنی در سنین بالا حفظ کند زیرا با انجام ورزش ‌های مناسب برای لگن سبب تقویت عضلات و ماهیچه ‌های این ناحیه می ‌شود. مناسب ترین دارو ها مصرف ویتامین د و کلسیم به میزان کافی در کنار ورزش کردن است.

تقویت لگن خاصره

معمولا اهمیت جایگاه لگن خاصره در حفظ تعادل بدن و حرکت کردن بر هیچ کسی پوشیده نیست و کوچک ترین اختلال در این قسمت باعث می شود تا نه تنها راه رفتن فرد مختل شود بلکه درد های شدیدی او را آزار می دهد. بنابراین برای حفظ سلامتی لگن خودمی بایستی که ماهیچه ‌ها و عضلات آن را قوی سازید. برای این منظور ورزش ‌ها و حرکات اصلاحی بیشماری در نظر گرفته شده است. انجام ورزش ‌هایی نظیر راه رفتن در آب و ورزش کگل در این راستا بسیار مفید و موثر است.

در صورتی که دچار درد مزمن لگنی شدید بهترین کار مراجعه به پزشک متخصص ارتوپدی است

متخصص لگن خاصره

با توجه به عوارضی که درمان در هنگام درد های لگنی دارد از این رو در صورت احساس درد مزمن در ناحیه لگن و ران‌های خود بهتر است تا به یک پزشک متخصص لگن مراجعه کنید. پزشک برای دقیق تر شدن معاینات انجام شده و اگر که نیاز باشد برای تشخیص صحیح ‌تر دستور به انجام رادیولوژی را می دهد. روش‌ های تصویر برداری از لگن عبارتند از: انجام سی تی اسکن، ام آر آی، سونوگرافی که در این میان رادیوگرافی ساده ‌تر از سایر روش‌‌ های دیگر می باشد ؛ که این رادیو گرافی معمولا در دو نما و نمای قدامی و نمای نیم‌ رخ گرفته می شود. با توجه به نظر پزشک دارو درمانی، فیزیوتراپی، لیزر درمانی و بسیاری روش‌ های دیگری برای درمان مشکلات لگنی مناسب هستند.

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط