درمان تایم
درمان تایم
آشنایی با 7 راهکار مراقبتی بعد از کامپوزیت دندان

کامپوزیت دندان در مشهد یکی از پرطرفدارترین روش‌ها برای بهبود زیبایی و اصلاح طرح لبخند به شمار می‌رود. این روش به دلیل هزینه مناسب‌تر و سرعت بالاتر در مقایسه با لمینت‌های سرامیکی، توجه بسیاری از افراد را به خود جلب کرده است.

ولی برای حفظ زیبایی و دوام کامپوزیت‌ها، رعایت برخی نکات و مراقبت‌های بعد از آن بسیار اهمیت دارد. عدم رعایت این مراقبت‌ها باعث آسیب‌دیدگی، تغییر رنگ و کاهش عمر مفید کامپوزیت خواهد شد.

در این مقاله به کلیدی‌ترین مراقبت‌های بعد از انجام کامپوزیت دندان پرداخته‌ایم تا با رعایت این نکات بتوانید از دندان‌های کامپوزیت‌شده خود به بهترین شکل مراقبت کنید.

بیشتر بخوانید» بهترین روش درمانی برای جایگزینی دندان شکسته و از دست رفته، ایمپلنت دندان می‌باشد. در صورت نیاز به خدمات ایمپلنت و دریافت لیست قیمت ایمپلنت در مشهد، روی لینک داده شده کلیک کنید. 

مراقبت‌ های پس از کامپوزیت دندان کدامند؟

کامپوزیت دندان یکی از روش‌های محبوب جهت بهبود ظاهر و سلامت دندان‌ها است. این روش به دلیل سرعت بالا، هزینه مناسب‌تر نسبت به لمینت و نتایج قابل قبول برای بسیاری از افراد جذابیت دارد. با این حال، مراقبت‌های بعد از کامپوزیت دندان بسیار حیاتی است تا دوام و زیبایی آن حفظ شود؛ در ادامه به کلیدی‌ترین نکات مراقبت از دندان‌های کامپوزیت شده می‌پردازیم:

·   مسواک زدن به روش صحیح

مسواک زدن به روش صحیح

یکی از مهم‌ترین موارد در مراقبت‌های روزانه، مسواک زدن است. پس از انجام کامپوزیت، باید از مسواک‌های نرم استفاده کرد تا از ایجاد خط و خش روی کامپوزیت جلوگیری شود. این نکته را به خاطر داشته باشید که عدم رعایت بهداشت دهان و دندان یکی از اصلی‌ترین علل پوسیدگی دندان بعد از کامپوزیت است.

توصیه می‌کنیم از خمیردندان‌های غیر ساینده استفاده کنید؛ چرا که مواد ساینده ممکن است به مرور زمان به سطح کامپوزیت آسیب بزنند و درخشندگی آن را کاهش دهند. حداقل دوبار در روز، ترجیحاً بعد از هر وعده غذایی، باید دندان‌ها مسواک زده شوند.

·   استفاده از نخ دندان

تمیز نگه داشتن فواصل بین دندان‌ها نیز اهمیت زیادی دارد. باقی ماندن ذرات غذایی در این فضاها می‌تواند باعث بروز مشکلات لثه‌ای و ایجاد لکه روی کامپوزیت شود.

استفاده از نخ دندان به شکل روزانه و صحیح از ایجاد این مشکلات جلوگیری می‌کند. باید دقت داشت که نخ دندان به آرامی بین دندان‌ها حرکت داده شود تا کامپوزیت‌ها آسیبی نبینند.

·   پرهیز از مصرف مواد غذایی رنگی

کامپوزیت‌ها به دلیل جنس رزینی خود ممکن است نسبت به لکه‌گیری حساس باشند. مصرف مداوم مواد غذایی و نوشیدنی‌های رنگی مانند قهوه، چای، نوشابه‌های گازدار، زعفران و انواع توت‌ها می‌تواند باعث تغییر رنگ کامپوزیت‌ها شود.

برای کاهش این تاثیرات، بهتر است بلافاصله پس از مصرف این مواد، دندان‌ها را شست و شو دهید یا از نی استفاده کنید تا تماس مستقیم با دندان‌ها کاهش یابد.

·   پرهیز از عادات نامناسب

عادات نامناسبی مانند جویدن ناخن، استفاده از دندان‌ها به عنوان ابزار برای باز کردن بسته‌ها یا شکستن مواد سخت می‌تواند به کامپوزیت آسیب برساند. این کارها ممکن است باعث شکستگی، ترک‌خوردگی یا خراشیدگی سطح کامپوزیت شود که در نتیجه به ترمیم مجدد یا حتی تعویض آن منجر خواهد شد.

·   استفاده از محافظ دهان

در حین ورزش افرادی که به صورت حرفه‌ای یا حتی تفریحی به ورزش‌های پرتحرک مشغول هستند، باید از محافظ دهان بهره ببرند.

این محافظ‌ها از وارد شدن ضربه به دندان‌ها و کامپوزیت‌ها جلوگیری خواهند کرد و از آسیب‌های جدی احتمالی محافظت می‌کنند. مخصوصاً در ورزش‌هایی مانند فوتبال، بسکتبال، بوکس و… استفاده از این محافظ توصیه می‌شود.

·   مراجعه منظم به دندانپزشک

مراجعه منظم به دندانپزشک

بعد از انجام کامپوزیت، مراجعه منظم به دندانپزشک جهت بررسی وضعیت دندان‌ها و کامپوزیت‌ها ضروری است. دندانپزشک می‌تواند هرگونه مشکل احتمالی مانند شکستگی‌های کوچک، لکه‌ها و یا آسیب‌های دیگر را در مراحل اولیه شناسایی و درمان کند. همچنین، جلسات تمیزکاری حرفه‌ای توسط دندانپزشک باعث حفظ ظاهر و دوام کامپوزیت‌ها خواهند شد.

·   خودداری از خوردن غذاهای سخت

مواد غذایی بسیار سخت مثل آجیل‌ها، یخ یا آب‌نبات‌های سخت به سطح کامپوزیت‌ها آسیب خواهند رساند. این مواد غذایی، احتمال دارد که باعث ایجاد ترک، شکستگی یا حتی جدا شدن کامپوزیت از دندان شوند.

باید از جویدن مواد غذایی سخت خودداری کنید و از ابزارهایی مانند چاقو یا قیچی برای باز کردن بسته‌ها بهره ببرید.

·   ترک عادات مضر مانند سیگار کشیدن

سیگار کشیدن نه تنها برای سلامت کلی بدن مضر است، بلکه می‌تواند به مرور زمان باعث تغییر رنگ و کاهش زیبایی کامپوزیت‌ها نیز شود.

نیکوتین و سایر مواد شیمیایی موجود در سیگار باعث زرد شدن کامپوزیت و همچنین کاهش طول عمر آن خواهند شد. ترک سیگار، تاثیر قابل توجهی در سلامت دهان و دندان و همچنین ماندگاری کامپوزیت‌ها دارد.

·   استفاده از دهان‌شویه‌های غیر الکلی

دهان‌شویه‌های الکلی به کامپوزیت‌ها آسیب می‌رسانند و به مرور زمان باعث تغییر رنگ و حتی سایش آن‌ها شوند. به همین دلیل، توصیه می‌شود از دهان‌شویه‌های غیر الکلی استفاده کنید. این محصولات به بهداشت دهان و دندان‌ها کمک خواهند کرد بدون اینکه آسیبی به کامپوزیت‌ها برسانند.

·   حفظ تعادل در مصرف مواد قندی

مواد قندی باعث تجمع باکتری‌های مضر در دهان می‌شوند که به سلامت لثه‌ها و دندان‌ها آسیب می‌رساند.

 در صورت عدم کنترل مصرف مواد قندی، خطر پوسیدگی دندان‌ها افزایش می‌یابد که احتمالا باعث جدا شدن کامپوزیت از دندان شود. بهتر است مصرف مواد قندی را کاهش دهید و پس از مصرف آن‌ها دندان‌ها را به سرعت تمیز کنید.

·   جلوگیری از سایش دندان‌ها (دندان قروچه)

افرادی که دندان قروچه می‌کنند، به کامپوزیت‌های خود آسیب می‌زنند. فشار زیاد روی دندان‌ها باعث ترک خوردن یا شکستگی کامپوزیت خواهد شد. اگر دندان قروچه دارید، استفاده از نایت گارد یا محافظ شبانه می‌تواند کمک کند تا این مشکل کنترل شود و کامپوزیت‌ها در امان بمانند.

سخن آخر

در این مقاله سعی کردیم، به برسی مراقبت‌های بعد از انجام کامپوزیت دندان بپردازیم. مراقبت‌های پس از کامپوزیت دندان جهت افزایش ماندگاری و حفظ زیبایی آن بسیار مهم است. با رعایت نکات ذکر شده در این مقاله، می‌توانید از کامپوزیت‌های خود برای مدت طولانی‌تری لذت ببرید و از بروز مشکلات احتمالی جلوگیری کنید.

توجه به بهداشت دهان و دندان، تغییر عادات نادرست و انجام معاینات منظم دندانپزشکی از جمله عوامل کلیدی در حفظ سلامت و دوام کامپوزیت‌ها هستند.